32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
Από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016
Στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
H διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού.

Παρέλαση Κρητικών προϊόντων στη Δ.Ε.Θ
Από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2016
Στη Θεσσαλονίκη
Για 7 ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε αγνά Κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια - αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ένα πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Εκατοντάδες οι συντελεστές τους, περισσότεροι από 300 χορευτές, 50 μουσικοί, δεκάδες εκπρόσωποι κρητικών πολιτιστικών σωματείων, αλλά και πλήθος εκπροσώπων πολιτιστικών σωματείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας συνθέτουν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όσων υπηρετούν τις αξίες των παραδόσεων των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας.

1ο Athens Rum Festival
Από 6 έως 7 Νοεμβρίου 2016
Στο Συνεδριακό & Εκθεσιακό Κέντρο στο Σύνταγμα
Το 1ο Φεστιβάλ ρούμι Αθήνας διοργανώνεται από το εμβληματικό ρούμι μπαρ Baba Au Rum και την εταιρεία Conf Expo Ltd, με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα. Συμμετέχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρούμι που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό. Επίσης θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου από την χώρα μας και το εξωτερικό.

Automechanika Shanghai
Από 30 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016
Στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Shanghai
Η Automechanika Shanghai, που θα συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πια εδραιώσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη Automechanika του κόσμου, δεδομένο που πιστοποιείται κι από τα νούμερα Φέτος αναμένονται: 5.700 εκθέτες από 40 χώρες του κόσμου, 120.000 επισκέπτες από 140 χώρες του κόσμου.

Feed Me Greek
Από 9 έως 11 Δεκεμβρίου 2016
Στο Βερολίνο
Τo FeedMeGreek είναι μία στοχευμένη έκθεση/bazaar επώνυμων ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής μικρών ή και εμβληματικών παραγωγών, που διεξάγεται σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Η πρώτη πόλη στην οποία θα πραγματοποιηθεί το FeedMeGreek είναι το Βερολίνο στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016.
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκθέσεις/bazaars και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, όπως επίσης στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σε κάθε πόλη που φιλοξενείται η έκθεση, διοργανώνεται τριήμερη έκθεση/bazaar όπου γίνονται γευστικές, παρουσιάζονται αλλά και πωλούνται τα προϊόντα σε απλούς καταναλωτές αλλά και εισαγωγείς/διανομείς τροφίμων, καταστήματα λιανικής, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ.
Διεθνής συνεργάτης του FeedMeGreek είναι η εταιρία COCO-MAT, η οποία διαθέτει τα καταστήματά της (περί τα 500 τμ το καθένα) για την διοργάνωση των bazaars, ενώ θα συμμετάσχει ενεργά στην προβολή της Εκθεσης.
Στόχος του FeedMeGreek είναι να:
- Βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς να προσεγγίσουν την Ευρωπαϊκή αγορά με τρόπο οργανωμένο, αποτελεσματικό και φθηνό.
- Εξασφαλίσει πωλήσεις και διεθνείς συνεργασίες στους συμμετέχοντες
- Κάνει τα ελληνικά προϊόντα γνωστά στο ευρωπαϊκό καταναλωτικό κοινό
- Αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα σαν υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκά προϊόντα

Hotelia - Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού
Από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016
Στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
To DPOINT SPACES, αποτελεί την καινοτόμα εκδήλωση αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ξενοδοχείων η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εκθέσεις Hotelia & Philoxenia (18-20/11/16) στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε διοργάνωση του Interiors from Greece και της ΔΕΘ HELEXPO.