Υλικά
2 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 μπέικιν
1 1/2 κούπα γάλα
2 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Παρασκευή
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το γάλα και το βούτυρο.
Χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι ένας πηχτός χυλός [μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή γάλα για να πετύχουμε την κατάλληλη υφή].
Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι καλά, βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Τα pancakes πρέπει να έχουν όγκο οπότε δεν χρειάζεται να απλώσουμε πολύ το μείγμα. Αφήνουμε να ψηθεί περίπου ένα λεπτό μέχρι να κάνει τρύπες στην επιφάνεια και το γυρίζουμε. Ομοίως και το υπόλοιπο μείγμα.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο μίγμα κομματάκια φρούτων (η μπανάνα ταιριάζει εξαιρετικά), σοκολάτας ή μπέικον, τυρί, μανιτάρια με ταυτόχρονη μείωση της ζάχαρης στο μίγμα για να γίνουν αλμυρά. Σερβίρεται με το ειδικό αμερικάνικο σιρόπι maple syrop, με φρούτα, μέλι, μερέντα, σιρόπι από γλυκό κουταλιού και ό,τι άλλο σας αρέσει!