Με 620 χιλιάδες ευρώ απέκτησε το Ηλιοφρούτ ομογενής επενδυτής προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ελιάς και του ελαιόλαδου. Με την επένδυση αυτή εξοφλήθηκαν υποχρεώσεις του Ηλιοφρούτ.

ΣΠΑΡΤΗ. Θετική κατάληξη είχε η υπόθεση του Ηλιοφρούτ. Το εργοστάσιο που επί δεκαετίες αποτελούσε προορισμό για την παραγωγή εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής έγραψε τίτλους τέλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πώλησής του σε ιδιώτη. Μάλιστα με την πώλησή του καλύφθηκαν χρέη και υποχρεώσεις του Ηλιοφρούτ αφού ο αγοραστής τακτοποίησε πρώτα αυτές τις υποχρεώσεις. Το τίμημα που καταβλήθηκε είναι περίπου 620.000€. Πρόκειται ηια ακίνητο 3.100 τ.μ. ,μέσα σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εγκαταστάσεις του Ηλιοφρούτ μετατρέπονται ήδη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς και τυποποίησης ελιάς και ελαιόλαδου με στόχους και στη διεθνή αγορά. Ο νέος επενδυτής είναι ο Λάκωνας ομογενής Ε. Βαλιώτης.

Το Ηλιοφρούτ ιδρύθηκε το 1986 προκειμένου να προωθήσει σε καλές τιμές την παραγωγή πορτοκαλιού των 600 περίπου μελών του. Βρίσκεται στο 9ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, πλησίον της Τραπεζοντής.