Το παιδικό τμήμα του Μουσικού Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταυγέτη» λειτουργεί ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα του συλλόγου κάθε Σάββατο πρωί. Τα πιο μεγάλα παιδιά απασχολούνται 10-11π.μ. και τα μικρότερα 11-12 π.μ. με εναλλασσόμενους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς κάθε εβδομάδα.

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μουσικός Σύλλογος «Φίλοι της Μουσικής – Η Ταϋγέτη» ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας νέου τμήματος που αφορά την παιδική αγωγή μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία της μαέστρου κ. Φωτεινής Δημάκου –Σακκέτα, για το νεοιδρυθέν παιδικό τμήμα, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τον πρόεδρο κ. Κων. Κοτσώνη και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Στην προσπάθεια αυτή, η εθελοντική προσφορά μιας ομάδας αξιόλογων εκπαιδευτικών και παιδαγωγών που πρόθυμα δέχτηκαν να συμβάλλουν προσφέροντας τις γνώσεις τους, είναι σημαντική και συγκινητική. Όλοι τους, αφιλοκερδώς, χαρίζουν στα παιδιά γνώσεις, ψυχαγωγία και αγωγή ομαδικής συμπεριφοράς. Μέσα από τα παιχνίδια, από ελληνικά και αγγλικά παραμύθια , τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς, μουσικοκινητική αγωγή, κατασκευές χειροτεχνίες και τόσα άλλα.

Στόχος είναι «να βοηθήσουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν το νου, το σώμα και την ψυχή τους. Να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν, να συνεργάζονται, να πειθαρχούν σε μικρούς κανόνες και όρια απαραίτητα για τη ζωή τους και να πλουτίσουν ποικιλοτρόπως την καθημερινότητά τους. Ευελπιστούμε ότι με σωστά μουσικά ακούσματα, με γνώση της ελληνικής μιας παράδοσης, με καλλιέργεια της φαντασίας και με πειθαρχία θα αποκτήσουν εφόδια υψηλής αισθητικής που θα τα βοηθήσουν να αντιστέκονται σε υποβαθμισμένα προϊόντα και πρότυπα που προβάλλονται σήμερα συστηματικά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Το παιδικό τμήμα ήδη λειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα του συλλόγου (οδός Ορέστη 13) κάθε Σάββατο πρωί. Τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, έχουν χωριστεί σε δύο τμήματα. Τα πιο μεγάλα απασχολούνται 10-11π.μ. και τα μικρότερα 11-12 π.μ. με εναλλασσόμενους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς κάθε εβδομάδα.

«Ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύουμε ότι η ευαισθησία των μελών του συλλόγου προς τα παιδιά αλλά και η εμπειρία των εμπλεκομένων ειδικών στην προσπάθεια αυτή, εγγυώνται άριστα αποτελέσματα», καταλήγει η ανακοίνωση.