Γράφει ο Νίκος Μπακής

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν ένα μήνα στην Αθήνα 6 – 8 Οκτωβρίου, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας & το 19ο Διεθνές Συμπόσιο Μοριακής Ιατρικής (21st World Congress on Advances in Oncology & 19th International Symposium on Molecular Medicine), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Metropolitan Hotel.

Το Συνέδριο είχε ως κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Ιατρικής πάνω στην Ογκολογία, την Μοριακή και Παιδιατρική Ιολογία καθώς επίσης και σε ενδιαφέρουσες ιατρικές εφαρμογές. Χορηγός του Συνεδρίου ήταν οι εκδόσεις SPANDIDOS PUBLICATIONS του διαπρεπούς Καθηγητή της Μοριακής Ιολογίας / Κλινικής Χημείας / Γενετικής και συγγραφέα Δρ. Δημητρίου Α. Σπαντίδου ενώ το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων από ολόκληρο τον πλανήτη.

Την παράσταση έκλεψαν την τελευταία βραδιά των απονομών τα κορίτσα του, παγκοσμίως φήμης συγκροτήματος, Fortissimo Electric String Quartet από την Θεσσαλονίκη, τα οποία εντυπωσίασαν το κοινό με τα εκπληκτικά τους ηλεκτρικά έγχορδα μουσικά όργανα. Δείτε εδώ το παρακάτω βίντεο.

Τέλος ο Δρ. Δ. Α. Σπαντίδος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό σε όσους παρευρέθηκαν στο Συνέδριο:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Spandidos Pubications, είναι χαρά και τιμή μας να σας καλωσορίσουμε στην Αθήνα για το 21st World Congress on Advances in Oncology & 19th International Symposium on Molecular Medicine. Το συνέδριο αυτό φέρνει σε επαφή εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ογκολογίας και της Μοριακής Ιατρικής από όλο τον κόσμο, για να μοιραστούν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς αυτούς.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το περσινό έτος ήταν πάρα πολύ επιτυχημένο για τις Εκδόσεις Spandidos Publications, καθώς συνεχίζεται με ρυθμούς ρεκόρ η αύξηση των εργασιών που δημοσιεύονται σε οκτώ περιοδικά μας. Επιπλέον, κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα Impact Factors (2016 Journal Citation Reports® Edition), όπου υπάρχει πλέον ιδιαίτερη αύξηση της ζήτησης των περιοδικών μας. Τα πράγματα δείχνουν ότι οι δημοσιεύεις μας συνεχίζουν να λαμβάνονται με όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Επίσης είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τα γραφεία μας στο Λονδίνο σύντομα θα μεταφερθούν σε ολοκαίνουργιες και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις που χτίστηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό στο Hammersmith.

Το Επιστημονικό μας πρόγραμμα για το 2016 θα περιλαμβάνει διαλέξεις, σύντομες προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις με banner. Από αυτές οι καλύτερες θα τιμώνται με την παροδοσιακή πιστοποιήση των Certificates of Achievement και Congress Award Dinner. Επιπλέον, θα οργανώσουμε δύο εργαστήρια (workshops). Το μεν πρώτο, η προ - συνεδριακή ημερίδα, με τίτλο «Digital PCR - applications και analysis (theoratical)», θα φιλοξενηθεί πάλι από το ΤΑΤΑΑ Biocenter, έναν περίφημο παροχέα γονιδιακής έκφρασης με άριστη επιστημονική κατάρτιση qPCR. Το δε δεύτερο εργαστήριο, με τίτλο «2ο εργαστήριο Παιδιατρικής Ιολογίας», (2nd workshop on Paediatric Virology), ακολουθώντας την άκρως επιτυχημένη πρώτη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα θα παράσχει γενική επισκόπηση στις πρόσφατες εξελίξεις πάνω στις ιογενείς λοιμώξεις που παρατηρούνται στα νεογνά και τα παιδιά.

Είμαστε ακόμη στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δεύτερη βιομηχανική μας έκθεση (Second Industrial Exhibition), η οποία τρέχει παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, όπου μια σειρά από διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές υπηρεσίες στην κλινική διάγνωση.

Κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην Αθήνα, ελπίζουμε ότι θα έχετε χρόνο για να εξερευνήσετε μερικά από τα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα της Ελλάδος. Το πρόγραμμά μας Congress tours περιλαμβάνει εκδρομές στην Ολυμπία, το Σούνιο και τους Δελφούς, περιήγηση στην πόλη της Αθήνας και μια κρουαζιέρα στα όμορφα νησιά του Σαρωνικού κόλπου: της Ύδρας, του Πόρου και της Αίγινας. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντήσετε παλιούς φίλους και να κάνετε νέες γνωριμίες, ενώ θα εξερευνάτε τα υπέροχα αξιοθέατα.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο Συνέδριό μας και ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε την παραμονή σας στην Ελλάδα.
Demetrios Α. Spandidos»