Υλικά

Για την Ψαρόσουπα
600 gr. ψάρι για σούπα κοκκινόψαρο ή ροφό ή μπακαλιάρο
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο
2 καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλη ντομάτα
3-4 κλωναράκια σέλινο
120 ml. λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Αλάτι

Για τις Μπρουσκέτες
4-5 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδο
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι
Ελαιόλαδο

Για το Ψάρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθό αλατιού

Παρασκευή

Για τη σούπα
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό.
Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη.
Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό.
Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 3 φλυτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα.

Για τις μπρουσκέτες
Στο γουδί σπάμε το σκόρδο, το θυμάρι και το μπούκοβο.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου.
Ψήνουμε στο γκρίλ τις φέτες μέχρι να φρυγανιστούν, όσο επιθυμούμε.

Για το ψάρι
Καθαρίζουμε το ψάρι.
Ραντίζουμε το ψάρι με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και τον ανθό αλατιού. Ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Σερβίρουμε την σούπα με το ψάρι και τις μπρουσκέτες, όσο είναι ζεστά.