Σε ανάρτησή του στο facebook ο κυβερνητικός Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε την απόκτηση δύο νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Λακωνίας. Απαντώντας σε σχόλια αναγνωστών ο κ. Αραχωβίτης σχολίασε πως σε κανένα Κέντρο Υγείας δεν παρατηρείται έλλειψη αναλωσίμων υλικών όπως και ότι το Νοσοκομείο των Μολάων ενισχύεται με διασώστες. Αξιοσημείωτο σχόλιο αναγνώστη αυτό που αφορά στην παλαιότητα των ασθενοφόρων των Μολάων.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Λάκωνας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου το ΕΚΑΒ Λακωνίας παρέλαβε δύο καινούρια ασθενοφόρα οχήματα με στόχο την ενίσχυση της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο Νομό. Μάλιστα, ανήρτησε και φωτογραφία των οχημάτων από το parking του Γ.Ν. Σπάρτης αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιηθούν κατ’ αρχήν στη Σπάρτη. Ο κ. Αραχωβίτης συνόδευσε την ανάρτησή του αυτή με την ευχή τα οχήματα αυτά «να είναι πάντα κοντά και γρήγορα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη!».

Τα σχόλια που προστέθηκαν στην παραπάνω ανάρτηση πολλά. Τα σπουδαιότερα αφορούσαν αφενός στην έλλειψη αναλώσιμων και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας και αφετέρου την έλλειψη ασθενοφόρου και διασωστών στο Νοσοκομείο των Μολάων.

Απαντώντας για τις ελλείψεις ο βουλευτές προκάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού για να διαπιστώσουν ότι «Στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αυξήθηκε η χρηματοδότηση, εξοφλήθηκαν παλιές απλήρωτες εφημερίες και δεν υπάρχει καμιά έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα!».

Σχετικά με το Νοσοκομείο των Μολάων σημείωσε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί τρεις διασώστες ενώ αναμένονται άλλοι δύο αφήνοντας ωστόσο αναπάντητο και ασχολίαστο το παράπονο περί παλαιότητος των οχημάτων που καλύπτουν τη διακομιδή των ασθενών στην περιοχή.