Με αφορμή την κινητοποίηση που προκαλεί το Artistic Hair Salon Perry & George είναι ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα για τις απειλές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του σύγχρονου άνδρα. Φέτος ο θεσμός ευαισθητοποίησης και αφύπνισης Movember που εξελίσσεται και στο Artistic Hair Salon Perry &George είναι αφιερωμένος στην Ανδρική Κατάθλιψη και στον Καρκίνο του Προστάτη

ΣΠΑΡΤΗ. Η ανδρική κατάθλιψη, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην ψυχική και διανοητική υγεία, είναι μια ασθένεια που δεν έχει κραυγαλέα συμπτώματα, ένα θέμα που σέρνεται ύπουλα τα βράδια στο μυαλό εκατομμυρίων ατόμων.

Φέτος ο θεσμός Movember που εξελίσσεται και στο Artistic Hair Salon Perry & George είναι αφιερωμένος στην Ανδρική Κατάθλιψη και στον Καρκίνο του Προστάτη.

Τα αίτια της ανδρικής κατάθλιψης είναι πολλά, αλλά στην καρδιά του προβλήματος βρίσκονται οι πρωτόγνωρες πιέσεις που ασκούνται στους άνδρες και που προκύπτουν από τις αλλαγές στην κοινωνική και επαγγελματική θέση, καθώς και στην οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Στις μέρες μας, η ανεργία και η οικονομική κρίση δεν εξαθλιώνουν απλώς τον άνθρωπο, αλλά τον χτυπούν κατευθείαν στον πυρήνα της ύπαρξής του.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται προικισμένος από τη φύση με ένα δώρο, μια ικανότητα, ένα ταλέντο, μια εκφραστική επιδεξιότητα. Όμως, σαν να υπάρχει πάνω απ’ τα κεφάλια μας ένας σκοτεινός θεός, ένας Μολώχ, κάθε δημιουργική μας προσπάθεια δυναμιτίζεται, ενώ στο δρόμο μας παρεισφρύουν εκατοντάδες εμπόδια που μας εξασθενούν και μας κάνουν να αισθανόμαστε άχρηστοι και υποταγμένοι.

Τα αίτια είναι επομένως βαθύτερα και πιο σύνθετα. Στην ουσία πρόκειται για πόλεμο, για μια επίθεση από έναν άγνωστο εχθρό, απέναντι στον οποίο δεν μπορούμε να αμυνθούμε, καθώς βρεθήκαμε απροετοίμαστοι και χωρίς όπλα.

Στην πραγματικότητα έχουμε όπλα. Όμως η πονηριά αυτού του άγνωστου “εχθρού” είναι ακριβώς αυτή – να μας κάνει να πιστέψουμε ότι είμαστε ανήμποροι, άχρηστοι, χωρίς μέλλον και χωρίς δυνάμεις.

Διαβάστε αύριο αναλυτικά και χρήσιμα στοιχεία.