Ο Σπαρτιάτης απόφοιτος οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και φοιτητής διαφήμισης και Art Direction στη Νέα Υόρκη Βρασίδας Γκολέμης, επιχειρώντας να ενθαρρύνει τους Νεουορκέζους να διατηρήσουν την πόλη τους καθαρή συνέλαβε μια εκπληκτική ιδέα. Έστησε δυο κάδους με τους υποψηφίους των Αμερικανικών εκλογών και κάλεσε τους πολίτες να πετούν τα σκουπίδια τους στον κάδο αυτού που μισούν περισσότερο. Αποτέλεσμα: γεμάτοι κάδοι, καθαρή πλατεία και αγαπητο-μισητοί Trash Celebrities!

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο 26χρονος art director Βρασίδας Γκολέμης, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σπάρτη, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Νέα Υόρκη από το 2014 σπουδάζοντας διαφήμιση και Art Direction.

Στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους πολίτες να μη ρυπαίνουν τους δρόμους, συνέλαβε μια απίθανη ιδέα: να κάνει έναν άτυπο διαγωνισμό μεταξύ δύο celebrities για να βρει ποιος είναι ο πιο μισητός. Χρησιμοποιώντας ως δίπολα τους Miley Cyrus - Justin Bieber, Kim Kardashian - Kris Jenner και τελευταία, λόγω επικαιρότητας τους Χίλαρι Κλίντον-Ντόναλντ Τραμπ, στήνει κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης πάνω στους οποίους τοποθετεί τη φωτογραφία των celebrities. Στρώνει κόκκινα χαλιά μπροστά στους κάδους και ενθαρρύνει με αυτόν τον τρόπο τους Νεοϋορκέζους να συμμετάσχουν στη δράση.

Μιλώντας στο LIFO.gr για το τελευταίο πρότζεκτ του στο Washington Square Park, είπε «Η σχολή μας (Miami Ad School) μας ενθαρρύνει να κάνουμε πρότζεκτ που προκαλούν την προσοχή του κόσμου. Ζώντας στην Νέα Υόρκη, έρχεσαι αντιμέτωπος κάθε μέρα με σκουπίδια, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που ο πληθυσμός αυξάνεται. Η πόλη αδυνατεί να πάρει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Οπότε έκατσα και σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω επικοινωνιακά στους δρόμους για να ενημερώσω και να ενθαρρύνω τον κόσμο να μην πετάει τα σκουπίδια στους δρόμους αλλά στους κάδους.

Ήθελα κάτι αστείο αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό, έτσι ώστε ο κόσμος να συμμετέχει, να βγάζει φωτογραφίες και, γιατί όχι, να κάνει share. Τι καλύτερο από τους Trash Celebrities; Έψαξα στο ίντερνετ ποιοι είναι οι πιο αντιπαθείς celebrities στην Αμερική, αγόρασα δύο κάδους, σχεδίασα τις αφίσες, αγόρασα κόκκινο χαλί για να πηγαίνει με το όλο celebrity concept. Βγήκα σε κεντρικά σημεία της πόλης και περίμενα μέχρι να γεμίσει ένας κάδος, ώστε να έχουμε έναν νικητή (ή χαμένο αναλόγως πώς το παίρνει κανείς)».

Οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από το απίθανο χάπενινγκ στο Washington Square Park.

Η συνέντευξη του Βρ. Γκολέμη δόθηκε στον δημοσιογράφο του Lifo.gr, Άρη Δημοκίδη

Πληροφορίες: lifo.gr