Εξόρμηση στο όρος Σαϊτάς διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Κορίνθου. Η διαδρομή περνά από το χωριό Παγκράτι, ανεβαίνει από το Φαλκό στην κορυφή (1812μ) και κατεβαίνει στα Λυκούρια. Αναχώρηση στις 06.45 της Κυριακής 13/11 από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, σε συνεργασία με τον αδελφό Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στο όρος Σαϊτάς, στα σύνορα Αρκαδίας, Αχαΐας και Κορινθίας, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016.

Η διάσχιση περιλαμβάνει ανάβαση από το χωριό Παγκράτι στο Φαλκό (1268μ) και στη συνέχεια κορυφογραμμή, με τρομερή θέα από τη μία πλευρά τον κάμπο του Φενεού και από την άλλη της Μαντινείας, μέχρι την κορυφή του Σαϊτά (1812μ) και κατάβαση στο χωριό Λυκούρια.
Βαθμός δυσκολίας: Β+ (μέτρια+)
Διάρκεια πορείας : περίπου 7.00 ώρες
Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός .

Αναχώρηση στις 6.45 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Τρίπολη - Λεβίδι, όπου και θα γίνει μετεπιβίβαση στο λεωφορείο του ΕΟΣ Κορίνθου. Η επιστροφή στη Σπάρτη προβλέπεται για όχι νωρίτερα από τις 8.30 το βράδυ.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 11/11 στο τηλέφωνο του συντονιστή Βασίλη Γεωργιάδη (27310 26343)