Με προσμονή αλλά και απαιτήσεις αδιαπραγμάτευτες υποδέχθηκαν οι πολίτες στη Σπάρτη τον πρόεδρο του Κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο. Μιλώντας σε ένα πλήρες αμφιθεάτρο της Βιβλιοθήκης ο Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη της παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας και στην Ελληνορωσική προσέγγιση.

ΣΠΑΡΤΗ. Πολιτική συγκέντρωση - ομιλία στη Σπάρτη πραγματοποίησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση». Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ. μίλησε σε πολίτες στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης. Προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

Λύση τώρα για παραγωγική αυτοδυναμία για πλούτο στα χέρια των Ελλήνων πολιτών και στρατηγική συμμαχία στον χάρτη της Ευρώπης και των Βαλκανίων.


«Η λύση πρέπει να δοθεί τώρα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος «και η λύση που προτείνουμε είναι Ελληνική, με την Αρχαία Ελλάδα και την Ορθοδοξία στο επίκεντρο».
Τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη αναφέρθηκε στους δύο βασικούς άξονες που έχει η πρόταση του κόμματός του. «Πρωτογενής παραγωγή ελληνικού πλούτου και Ελληνορωσική προσέγγιση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε όλους να διαβάσουν το Πρόγραμμα του κόμματός του, που μάλιστα έχει εκδοθεί σε βιβλίο 270 σελίδων, και ζήτησε από τους επικεφαλής οποιουδήποτε κόμματος να αντιτάξουν κάποιο άλλο αξιόπιστος και καταγεγραμμένο πρόγραμμα. Μάλιστα ανέφερε ότι ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο και στοχεύει τόσο στην ενδυνάμωση της χώρας και των Ελλήνων όσο και στην προσαρμογή της στον νέο χάρτη που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια.

Σε ότι αφορά στον προσδιορισμό του κόμματός του στο ιδεολογικό τόξο είπε ότι ιδεολογία της Ελληνικής Λύσης δεν είναι ούτε η «συντηρητική» Δεξιά, ούτε η «δημοκρατική» Κεντροαριστερά. «Ιδεολογία μας είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία». Μάλιστα στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Ποιά σχέση μπορεί να έχουμε εμείς, οι Έλληνες. Με τον Στάλιν, τον Μουσολίνι και τους φασίστες που αιματοκύλησαν την ιστορία των λαών..;»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στον κύκλο της Μεταπολίτευσης που έχει πλέον κλείσει και τόνισε ότι μόνος δρόμος να βγεί η χώρα και ο λαός από την κρίση είναι να σταθεί στα πόδια της παράγοντας πλούτο και ανακτώντας δυνάμεις. «Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να μην εμπιστεύομαι τον Νεοέλληνα αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Έλληνα…» είπε και ξεκαθάρισε ως οπαδός του Θουκυδίδη πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα πρώτα πρέπει να ισχυροποιηθεί και μετά να διεκδικήσει.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε συμμαχία με την Ρωσία, ένα ομόδοξο ισχυρό κράτος που μας έχει απλώσει το χέρι βοήθειας πολλές φορές. Κανένα Διεθνές Δικαστήριο δεν θα δικαιώσει την αδύναμη Ελλάδα γιατί στον ιστό αυτής της δικαιοσύνης τα μικρά έντομα παγιδεύονται ενώ τα μεγάλα, όπως η Γερμανία, περνούν ανενόχλητα…»

Οι προτάσεις άλλων κομμάτων δεν έχουν ούτε ουσία ούτε ρεαλισμό ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ανέφερε δε το εξής: «Το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης αφορά στην ελληνική παραγωγή, με καινοτόμες εφαρμοσμένες λύσεις που θα καταστήσουν τον Έλληνα αυτάρκη και αυτόνομο. Παράλληλα πρέπει να αντιληφθούμε ότι Ευρώπη χωρίς Ρωσία και χωρίς την ενεργοποίηση του ομόδοξου τόξου δεν μπορεί να υπάρξει».

Χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή;» επαναλαμβάνοντας ότι πρώτος στόχος είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η παραγωγή πλούτου. «Πράγματι αν βγούμε από το ευρώ θα πέσει πείνα γιατί δεν έχουμε παραγωγή. Με αυτή την οικονομία που έχουμε ένα σκληρό νόμισμα δεν θα προσέφερε τίποτα. Η χρήση παράλληλου νομίσματος θα έδινε κάποιες λύσεις».

Αναφερόμενος στον Κοινοβουλευτισμό τόνισε ότι προτείνει τη μέγιστη κοινοβουλευτική θητεία τριών περιόδων χωρίς βουλευτική σύνταξη και κατάργηση προνομίων. Κατάργηση της απαλλαγής των αστικών και ποινικών ευθυνών των υπουργών. Κατάργηση του χρόνου παραγραφής των πολιτικών και νομικών ευθυνών των Υπουργών, ισότητα των Ελλήνων απέναντι στον Νόμο και διενέργεια δημοψηφισμάτων με τη συλλογή τουλάχιστον 250.000 υπογραφών.

«Δεν είναι δυνατόν ο βουλευτής που μέχρι χθες είχε μισθό από την όποια δουλειά του 1000 - 1500€ σήμερα να πληρώνεται με 6.000€. Αυτός ο βουλευτής δεν θα υπηρετήσει το Λαό αλλά το Σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Από τις αναφορές του επισημαίνουμε και τα εξής:

«Κράτη με εθνική ταυτότητα και κυριαρχία».

«Πλήρης ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».

«Διεύρυνση της Τουριστικής Βιομηχανίας».

«Στήριξη της Ναυτιλικαής Επιχειρηματικότητας».

«Αυστηρή μεταναστευτική πολιτική για τη διαφύλαξη της Εθνικής μας Ταυτότητας».

«Διαφύλαξη του ονόματος Μακεδονία και πολιτισμική προστασία των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, των Σκοπίων, της Μ. Ελλάδας, του Πόντου, της Κύπρου κ.α.».

«Ενεργοποίηση της Ελληνικής Ομογένειας».

«Στήριξη του Αστυνομικού και των Ενόπλων Δυνάμεων με εκπαίδευση, υλικό και διακομματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς».

«Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, αξιολόγηση των Γιατρών, παραγωγή Φαρμάκων, πρόσβαση στην Υγεία όλων ανεξαιρέτως των φορολογούμενων πολιτών».

«Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ποιοτική αναβάθμιση, προστασία της Ελληνικής Γλώσσας και της Θρησκευτικής Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.»

«Κράτος Δικαίου και κράτος Πρόνοιας με μείωση της Σπατάλης, κατάργηση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, στήριξη της παραγωγικότητας στο Δημόσιο και πρόσληψη αλλά και αξιολόγηση των δικαστών».

«Φορολογική σταθερότητα με φορολογικό σύστημα ανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα του πολίτη, νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα και αλλαγή των σχέσεων του κράτους με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

«Εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Τραπεζικού Συστήματος»

«Ίδρυση Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας».

Οι άριστοι παράγουν…
«Οι άριστοι στο πνεύμα και την ψυχή (και όχι στην καταγωγή μόνον) είναι αυτοί που παράγουν και πλούτο και πολιτικές» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος τονίζοντας ότι στην πρότασή του δεν εμπιστεύεται τους Νεοέλληνες αλλά τους Έλληνες. «Η Κοινωνία θέλει ηγέτες αλλά όχι απόγονους ενός σάπιου συστήματος. Ο νεοέλληνας διώχνει τον έναν Πρωθυπουργό μετά τον άλλον… και εναλλάσσει τις προτάσεις τους σάπιου συστήματος… Γι αυτό και στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 90% φτωχοί και 10% πλούσιοι…»

Η Λακωνία και η Σπάρτη
«Δεν έχετε πολιτικούς να αντισταθούν στην ύβρη σχετικά με τον Καιάδα; Να αναδείξουν τη βυθισμένη πόλη στο Παυλοπέτρι; Να αναδείξουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου σας;». « Τόσα χρόνια και η προσέγγιση στη νότια Λακωνία είναι ακόμα ένα μακρινό ταξίδι» αναρωτήθηκε Κυριάκος Βελόπουλος. Δεν αποκλείει εκλογές μέχρι τον Μάρτιο, είναι σίγουρος ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη για «Λύση τώρα» και πιστεύει ότι και η Λακωνία, που πάντα απελευθερώνει όχι ποσοτικές αλλά ποιοτικές δυνάμεις, θα στηρίξει αποφασιστικά την πρόταση και τη λύση του κόμματός του. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι δεν ζήτησε και δεν επιδιώκει επισκέψεις στους Μητροπολίτες των πόλεων που επισκέπτεται διότι δεν επιθυμεί να εμπλέξει την Εκκλησία στην Πολιτική.

Σημειώνεται ότι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης όπου έγινε και η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου ήταν πλήρες ενώ στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρόν τα μισά από τα ΜΜΕ της Λακωνίας.