Η μεγαλύτερη Έκθεση της Πελοποννήσου «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» έκλεισε τα φώτα που ανέδειξαν προϊόντα, εμπορεύματα και υπηρεσίες των ανθρώπων που αποτελούν γνήσιους εκπροσώπους την επιχειρηματικής ραχοκοκαλιάς της Πελοποννήσου.

ΤΡΙΠΟΛΗ. Από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου στην ΒΙ.Π.Ε. Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με τη φιλοδοξία να θεμελιωθεί ένας θεσμός που θα αναδεικνύει, ως γενική έκθεση, όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννησιακής παραγωγής και του περιφερειακού επιχειρείν.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός κ. Χαρίτσης. Τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις ώστε στο επίκεντρο της έκθεσης να βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, τουριστικών προϊόντων αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως κ.α. Η έκθεση φιλοξένησε ειδικά αφιερώματα στα πελοποννησιακά προϊόντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμοι από όλη την Πελοπόννησο συμμετείχαν με μαγειρέματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των πελοποννησιακών και των τουριστικών προϊόντων.

Οι εκθέτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και αναμένουν την ανταπόδοση της προσπάθειάς τους. Όπως αναφέρουν σε αυτά τα πρώτα βήματα θα στηρίξουν την έκθεση έτσι ώστε να εδραιωθεί σε γερές βάσεις και να γίνει ένα απόλυτα Πελοποννησιακός θεσμός που θα προσκαλεί όλη την Ελλάδα σε μια γιορτή της παραγωγής, του εμπορίου και του «επιχειρείν».

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Β.Ι.ΠΕ. Τρίπολης και έτυχε μεγάλης προβολής από 80 περίπου κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά μέσα, μεταξύ αυτών το Notospress και το NOTOS 94.9.

Συμμετείχαν εκθέτες από την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία καθώς και 17 μεμονωμένοι εκθέτες. Συνολικά συμμετείχαν 230 εκθέτες. Από τη Λακωνία συμμετείχαν συνολικά 20 εκθέτες. Ανάμεσα σε αυτούς διακρίναμε την ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ και την ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που κατά γενική ομολογία έκλεψαν τις εντυπώσεις η μεν πρώτη από τα καλαίσθητα περίπτερά και το cafe της η δε δεύτερη από τα προϊόντα που προσέφερε και στα event της έκθεσης.