Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Κύριε Διευθυντά.

Εκεί που έλεγα πως η πολιτική ζωή στη Λακωνία έχει πεθάνει προ πολλού, να ένα υμέτερο σημαντικό πολιτικό άρθρο με τίτλο «Η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία» που με τάραξε λίγο. Ένα άρθρο που εκφράζει βάσιμα την αγωνία μιας μεγάλης πολιτικής παράταξης για όσα τα τελευταία χρόνια μας έχουν επισυμβεί, τις βαρύτατες ευθύνες ορισμένων προσώπων, κυρίως όμως για τις θρυλούμενες εκλογικές διεργασίες όπως αυτές δείχνουν να εξελίσσονται τελευταία εντός του Νομού μας.

Κύριε Διευθυντά, η Λακωνία όντως είναι μία περιοχή που παραδοσιακά εκφράζεται με δεδομένο, προνομιακό και σταθερό πολιτικό τρόπο προς την Δεξιά, παρά το γεγονός ότι τελευταία έχει δείξει σημάδια σκεπτικισμού και ανυπακοής. Αυτό σημαίνει πως σε εκλογές με χαλαρή ή στρεβλή την πολιτική συσπείρωση, η ΝΔ δεν θα φθάσει ποτέ στα προνομιακά ποσοστά του 66% που κατείχε. Αν μάλιστα λαϊκίστικές κορώνες μαδήσουν την ΝΔ από τα δεξιά της και ο Τσίπρας κερδίσει το στοίχημα του χρέους και της προσδοκώμενης ανάπτυξης από τα αριστερά, τότε τα ποσοστά της όντως θα συμπιεστούν σημαντικά.

Και βέβαια δεν είναι θέμα μόνο Πολιτικής αλλά και προσώπων, αλλά ποιων προσώπων. Εκείνων που για πολλά χρόνια τώρα, ως επαγγελματίες πολιτικοί, καθαρόαιμοι ή εισοδιστές, διαπλεκόμενοι ή όχι, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Εκείνων που οι ίδιοι πάντα στις καρέκλες τους, χωρίς να προσφέρουν κανένα ουσιαστικό όφελος στο τόπο μας, έπνιξαν κάθε άλλη φωνή που ακούστηκε στην πολιτική ζωή του τόπου. Αντίθετα εγώ υποστηρίζω και εύχομαι ταυτόχρονα, ότι στις επόμενες εκλογές θα υπερισχύσουν τα ψηφοδέλτια εκείνα που θα τολμήσουν να προβάρουν και να στηρίξουν ουσιαστικά, πολύ νέους στην ηλικία υποψήφιους βουλευτές και Αυτοδιοικητικούς, το πολύ μέχρι 40 ετών.

Εκεί όμως που φθάσαμε να θυμάστε πως, οι ανερμάτιστες προσπάθειες ξεκρέμαστων «δολιοφθορέων» να στεγαστούν κάτω από την ισχυρή γαλάζια «ομπρέλα», μόνο ως γελοίο και κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθούν και ας εμφανίζονται οι «αδέσποτες φιλοδοξίες» τους, ως ισχυρές μεταγραφικές κινήσεις νίκης, λόγω της «προίκας» που δήθεν κουβαλάνε.

Όντως, αν η ΝΔ οφείλει να είναι συνεπής με την «γενναιόδωρη» πάντα προς αυτήν Λακωνία, πρέπει να απαντήσει σε καίρια, διαχρονικά και λιμνάζοντα προβλήματα των κατοίκων της, που εξακολουθούν να χειμάζουν στις πέντε (5) τελευταίες θέσεις από τους φτωχότερους νομούς της Ελλάδας. Όπως επίσης είναι αλήθεια πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αραχωβίτης στην Λακωνία έχουν πλέον αποκτήσει τελευταία «λόγο και ρόλο μέσα στην Αγροτική παραγωγή, στην Υγεία, στα Δημόσια έργα, τον Τουρισμό και αλλαχού ».

Και θα ήταν ακόμη χειρότερα για την ΝΔ τα πράγματα και πολύ καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αραχωβίτη, αν κατόρθωνε να γίνει Υπουργός και να αποκεντρώσει την πολιτική λειτουργία αυτού του ίδιου και του κόμματος σε περισσότερα στελέχη και εντός του Νομού, αλλά κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου αυτή την εποχή διανέμεται, σωστά εύστοχα και δημιουργικά κατά την γνώμη μου, η πολιτική εξουσία στους 40 – ρηδες που τους ανήκει. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr