Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

«Διαγενομένου του Σαββάτου» φιλοφρονήσεις και αποστροφές λόγων συνοδεύουν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, που υπερτονίζουν τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας αλλά και την μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών ως συμμάχων.
Παραγνωρίζεται όμως ότι η φιλία, η συνεργασία και η συμμαχία για να υπάρξουν προαπαιτούν την ισοτιμία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση.

Και αυτά είναι κρίσιμα ελλείμματα, που δεν τα είδαμε ούτε στο πρόσφατο ούτε στο απώτερο παρελθόν να εκφράζονται εμπράκτως για τούτη τη χώρα, από τις αμερικανικές κυβερνήσεις!
Ακόμη - ακόμη θα πρέπει να εκφράσουμε την απορία μας, γιατί είθισται οι έτσι και αλλιώς αραιές επισκέψεις Αμερικανών Προέδρων στη χώρα μας , τις αποτόλμησαν στο παρελθόν μόνον οι Αϊζενχάουερ, Μπους, Κλίντον και τώρα ο Ομπάμα, να γίνονται « κατ’ έθιμον» όλες, λίγο πριν την αποχώρηση τους από την Προεδρία!

Όταν δηλαδή τερματίζεται η θητεία τους , κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά αλλά και τυπικά αδυνατούν εκ των πραγμάτων να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για λύση ή και προώθηση των Ελληνικών θεμάτων.

Αντίθετα οι συγκεκριμένοι επισκέπτες « κανάκευαν» πολλαπλά και «κανακεύουν» το Ελληνοαμερικανικό στοιχείο μόνον πριν από την εκλογή τους στο ύπατο αξίωμα της χώρας τους!

Προς τι λοιπόν αυτή η επίσκεψη;

Ας είναι !

Αυτή η «Γωνιά» του παγκόσμιου χάρτη φιλόξενη όπως πάντα τους δέχεται όλους , όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγει από τη λανθάνουσα εμμονή της περιμένοντας το «Σεφέρι» και τους «Δαναούς δωροφέροντες» και να αποφασίσει αλλά και να αποδεχθεί επιτέλους ως αξίωμα μία και μόνη αναγκαιότητα!

Ότι θα ξεφύγει από το σκληρό παρόν της και θα σταθεί στα πόδια της, μόνον αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις !

Αλλά αυτό απαιτεί περίσσευμα ψυχής, πολλή δουλειά και καλό save στο σκληρό δίσκο !

Τίποτα άλλο !!!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr