Χθες Παρασκευή στις 17.00 ξεκίνησε ο 2ος Φειδιππίδειος δρόμος από την Αθήνα. Οι αθλητές που μέχρι την Κυριακή στις 10.00 το πρωί θα πρέπει να έχουν περάσει από τη Σπάρτη θα έχουν τερματίσει μέχρι την Τετάρτη 23/11 στις 01.00

ΣΠΑΡΤΗ. Καθ’ οδόν για τη Σπάρτη βρίσκονται οι δρομείς του 2ου Φειδιππίδειο δρόμου που ξεκίνησε χθες Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 17.00 από την Πλατεία Κεραμικού στην Αθήνα.

Οι αθλητές που πρόκειται να διατρέξουν την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα (συνολική απόσταση 490χλμ), για να μην αποκλειστούν, οφείλουν να φτάσουν στη Σπάρτη εντός 43 ωρών από την εκκίνηση, δηλαδή μέχρι τις 10.00 της Κυριακής.

Στον αγώνα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι Υπεραθλητές που ακολουθούν την πιο κοντινή διαδρομή σε αυτήν που διήνυσε ο Φειδιππίδης λίγο πριν τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η διοργάνωση του αγώνα ανήκει στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) ενώ ο 2ος Φειδιππίδειος δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT. Συμμετοχή στον αγώνα έχουν και οι δικοί μας «Σπαρτιάτες δρομείς».

Το όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 104 ώρες οπότε αναμένεται ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 01:00. Η τελετή λήξης και βραβεύσεων των αθλητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 16:30 στην ίδια αίθουσα «Οδοιπορικό στη Παλιά Αθήνα» του Πολιτιστικού Κέντρου ΜΕΛΙΝΑ.