Έχετε παρατηρήσει τις διαγραμμίσεις στην πόλη της Σπάρτης; Έγιναν για να διευκολύνουν τόσο τους πεζούς όσο και τους οδηγούς στην τήρηση του ΚΟΚ και στην ασφαλή κυκλοφορία. Είναι όμως πάντα έτσι;

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης έχει επισημάνει σχεδόν όλα τα σημεία των διαβάσεων πεζών με διαγράμμιση. Έτσι διευκολύνει τόσο τους πεζούς όσο και τους οδηγούς των οχημάτων να τηρούν τον ΚΟΚ. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου γίνεται κατάφορη παραβίαση από οδηγούς. Όπως αυτός ο οδηγός που έχει σταθμεύσει ακριβώς πάνω σε μια σημαντική διάβαση η οποία αφορά τη διέλευση μαθητών έξω από τα σχολικά συγκροτήματα στην Λεωφόρο Παλαιολόγου.

Η αλήθεια είναι ότι σιγά – σιγά συμμορφώνονται και βελτιώνονται οι οδηγοί από την επισήμανση των διαβάσεων. Η συνήθεια, είτε καλή είτε κακή, δεν αλλάζει εύκολα.

Ας κάνουμε υπομονή αλλά και προσπάθεια… Παράλληλα και οι πεζοί θα πρέπει να κάνουν ορθή χρήση των διαβάσεων έτσι ώστε να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων όχι μόνο στις διαγραμμίσεις αλλά και στα σημεία όπου δεν υπάρχει διάβαση.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr