1-7 Δεκεμβρίου ο GR.EC.A. διοργανώνει και φέτος Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου με στόχο την προτροπή και την εκπαίδευση των καταναλωτών στα θέματα των online αγορών.


ΣΠΑΡΤΗ. Ο GR.EC.A. διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 1-7/12. Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν ελκυστικές προσφορές και το κοινό μαθαίνει πώς να ψωνίζει ηλεκτρονικά με ασφάλεια.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων ήταν ακόμα μεγαλύτερη φέτος, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 49,7% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, καθώς και αύξηση κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 - 30 Νοεμβρίου).

Ο θεσμός -πλέον- της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και μέχρι σήμερα αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένος. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει.

Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. θα δώσει -όπως και πέρσι- στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στην Εβδομάδα με αξιόλογες προσφορές, οι οποίες έφτασαν έως και το 70% το 2015.

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@greekecommerce.gr.