Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας αναδεικνύει ότι οι παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στον σημερινό μαρασμό υφίστανται. Με ανακοίνωση κατηγορεί την αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετέα για απαράδκετη πολιτική εκμετάλλευση της παράδοσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

ΣΠΑΡΤΗ. Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Σύριζα Λακωνίας καταγγέλει ότι η αντιπεριφερεια΄ρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την παρα΄δοση 2 νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Δείτε την ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, το ΕΚΑΒ Λακωνίας παρέλαβε δυο καινούρια ασθενοφόρα οχήματα, με στόχο να ενισχυθεί η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο νομό.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι 20 ημέρες αργότερα ο χώρος παράδοσης των ασθενοφόρων υπήρξε το Διοικητήριο, αντί της έδρας του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου βρίσκονται τα δυο ασθενοφόρα ήδη από τις αρχές του μήνα. Το γεγονός πως η προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως αντίστοιχα έγινε και σε άλλες Περιφέρειες, δεν δικαιολογεί την μετακίνηση των οχημάτων από τον χώρο του ΕΚΑΒ με σκοπό την πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης στο Διοικητήριο.

Επίσης, η επιλεκτική παρουσία προσκεκλημένων, δείχνει πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης, πράγμα απαράδεκτο, ενός τόσο σημαντικού γεγονότος για το σύστημα Δημόσιας Υγείας στον νομό».