Βραβείο για Πρόγραμμα που αφορούσε στην καλλιέργεια πολυπολιτισμικής κουλτούρας και του ουσιαστικού συσχετισμού των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολικών τάξεων υλοποίησε με επιτυχία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. Η επιτυχία του Σχολείου επιβραβεύθηκε.


ΣΠΑΡΤΗ. Το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning Plus, με τίτλο: «Welcome to our e-Calendar!» που υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Δ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κατά το σχολικό έτος 2015-2016, βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, αναγνωρίζοντας έτσι την εργασία των εκπαιδευτικών, την εργασία των μαθητών/τριών και του σχολείου στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδρυτής – συντονιστής είναι ο κ. Γεώργιος Πασταρματζής και συνεργάτιδα η κ. Αθανασία Ορφανού.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αντώνης Κοκκονός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες των περυσινών τμημάτων Γ2 και Δ1 που συμμεχείταν ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στον ιδρυτή – συντονιστή του προγράμματος, κ. Γεώργιο Πασταρματζή, στη συμμετέχουσα εκπαιδευτικό, κ. Αθανασία Ορφανού, καθώς και στους/στις υπόλοιπους/ες εκπαιδευτικούς του σχολείου που υποστήριξαν την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος σχετιζόταν με την καλλιέργεια πολυπολιτισμικής κουλτούρας και ουσιαστικού συσχετισμού των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολικών τάξεων.

Τοπικές εορτές κάθε εταίρου, παγκόσμιες ημέρες, μαθητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και τόσα άλλα συνέθεσαν το παζλ της καθημερινής εκπαιδευτικής εμπειρίας μετουσιώνοντάς τη σε ένα παράλληλο σύμπαν ενεργούς σύμπραξης και συνειδητοποίησης της διαφορετικότητας ή μη.

Όλες οι δράσεις μας έχουν αποτυπωθεί καλαίσθητα με πολλαπλά εργαλεία και εφαρμογές με αποτέλεσμα οι φωτοπαρουσιάσεις, τα βίντεο, τα ψηφιακά βιβλία, τα φύλλα εργασίας και τα ηλεκτρονικά λευκώματα να έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των συνεργατών μας.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την προβολή των τελικών προϊόντων τα οποία (συν)δημιούργησαν διαδραστικά αλλά και με το επιστέγασμα του επιτυχημένου ρόλου τους με ανάλογο πιστοποιητικό συμμετοχής και ενθύμια του ευρωπαϊκού ταξιδιού μας τους οκτώ τελευταίους μήνες!

Μέσω της διαρκούς παροχής εσωτερικών κινήτρων, οι μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κατάφεραν επιτυχημένα να συγκροτήσουν μία παιδαγωγική ομάδα που εκπροσώπησε άξια τη σχολική μας μονάδα στην τελική ολοκλήρωση ενός κοινού ημερολογίου όπου διακρίνονται σαφώς το πόσα λίγα είναι ουσιαστικά αυτά που μας διαχωρίζουν και πόσο περισσότερα αυτά που μας ενώνουν σε επίπεδο σχολικού μικρόκοσμου …

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του σχολείου, στη διεύθυνση: http://1dim-spart.lak.sch.gr/school-activities-707