Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση τόσο του κλάδου όσο και των νωπών προϊόντων της Λακωνίας ανέλαβαν εκπρόσωποι συσκευαστηρίων στη Λακωνία. Με πρόσκληση του Πέτρου Μπλέτα έγινε η πρώτη συνάντηση και ορίστηκε 5μελής επιτροπή συντονισμού.

ΣΚΑΛΑ. Την Τετάρτη 16-11-2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΑΣΕ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ SPARTA ORANGE συνάντηση κορυφαίων συσκευαστηρίων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευρώτα. Συγκεκριμένα στην συνάντηση παρευρέθησαν οι: κoς Μαρτσούκος Μίμης (MIMIS EΠE), ο κος Μανιατάκος Δημήτρης (EUROPACK-Μανιατάκος Δημήτρης»), ο κος Σκεύης Παναγιώτης και κα Σκεύη Σωτηρία (EVROTAS FRUIT), o κος Καλαντώνης Κώστας, (Β.ΚΑΛΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε) ο κος Σταματάκος Μ. Παναγιώτης, ο κος Φιφλής Δημήτριος του Παν/τη, ο κος Ζώταλης Αντώνης (ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ), καθώς και εκπρόσωποι του ΑΣΕΕ ΑΜΥΚΛΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑ κος Ζαραφωνίτης Σαράντος και κος Φάνης Λάζαρης. Η σύσκεψη έγινε κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του συνεταιρισμού SPARTA ORANGE κου Μπλέτα Πέτρου.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για την ίδρυση συνδέσμου συσκευαστηρίων. Οι εισηγήσεις των παρευρισκόμενων ήταν θετικές και αισιόδοξες όσο αφορά την σύσταση και την ορθή λειτουργία ενός νόμιμου συνδέσμου όπου θα προασπίζει τα συμφέροντα των συσκευαστηρίων της περιοχής.

Κύριος στόχος της σύμπραξης είναι η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Από την πρώτη επιτυχή σύσκεψη αποφασίστηκε μία προσωρινή πενταμελής επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει στις διαδικασίες υλοποίησης του παραπάνω εγχειρήματος η οποία αποτελείται από: Μπλέτας Πέτρος, Μανιατάκος Δημήτρης, Σταματάκος Παναγιώτης, Λάζαρης Φάνης, Σκεύη Σωτηρία.

Οι συμμετέχοντες καλούν τους επαγγελματίες του κλάδου των συσκευαστών εσπεριδοειδών στην Λακωνία να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε από κοινού να διασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα των εξαγόμενων προϊόντων του νομού Λακωνίας και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα εμπορίου νωπών φρούτων.