Με την ελπίδα να προχωρήσουν οι διαδικασίες τεκμηριωμένης διεκδίκησης και πρότασης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/11/16 η δεύτερη σύσκεψη που προκάλεσαν και συντόνισαν Φορείς της Σπάρτης. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί διότι είναι στα χείλη των πολιτών είναι αν υπάρχει προοπτική για Μουσείο επί των ημερών αυτή της κοινωνίας.

ΣΠΑΡΤΗ. Τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια της συνεργασίας των Φορέων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την προώθηση του θέματος της μελέτης και του έργου του Μουσείου αλλά και τις προτάσεις για τον χειρισμό του θέματος στο μέλλον κλήθηκαν να συζητήσουν εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Ευχή και επιθυμία όλων των πολιτών είναι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο να αποτελέσει απόκτημα αυτής της κοινωνίας η οποία δικαιούται ένα έργο αντάξιο της ιστορίας της πόλης αλλά και της υπομονής των γενεών.
Στη σύσκεψη δεν μετείχαν αλλά εκπροσωπήθηκαν από συνεργάτες τους η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Τα πρόσωπα που εκπροσώπησαν τους φορείς που συντονίζουν τις πρωτοβουλίες αυτές ήταν ο Παναγιώτης Γεωργανές, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Σωτήρης Ροϊνός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας και η Αναστασία Κανελλοπούλου, πρώην Περιφερειάρχης, Πρόεδρος Ινστιτούτου Σπάρτης.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Αργυρόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Κώστας Φούρκας, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Δημοσθένης Ματάλλας, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Σπάρτης Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος, ο τέως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελ/νησου Θεόδωρος Βερούτης, ο Πρόεδρος των Γορτυνίων Λακωνίας Γιάννης Πετρόπουλος κ.α.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται το σχετικό δελτίο που θα συνοψίζει και θα υπογραμμίζει το αν και κατά πόσο υπήρξε πρόοδος στο πλαίσιο που έχουν θέσει οι Φορείς, στην υπόθεση της δημιουργίας νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη της Σπάρτης.

Φωτο: Δημοτική Αγορά