Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Είμαστε όλοι μάρτυρες, γιατί όλοι το ακούσαμε ή το διαβάσαμε αυτές τις ημέρες, αλλά το πνίξανε όπως πάντα οι επιτήδειοι. Την κρίσιμη ώρα της μάχης που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τι βγήκε και είπε ο Μητσοτάκης. Είπε λοιπόν, ότι «οι Συλλογικές Συμβάσεις για τους εργαζόμενους μπορούν να αντικατασταθούν κάλλιστα από Επιχειρησιακές και ότι το Χρέος δεν είναι το άπαν, απλώς χρειάζονται και άλλες ακόμη μεταρρυθμίσεις». Αν αυτό δεν συνιστά τον ορισμό της εσχάτης κατά του Λαού προδοσίας, τότε τι άλλο την συνιστά. Διότι με τις δύο αυτές υπαναχωρήσεις του, τορπίλισε και ακύρωσε στην πράξη τις δύο αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης για τα Εργασιακά και τα Δημοσιονομικά, υπονομεύοντας και μειώνοντας ταυτόχρονα το κύρος και την διαπραγματευτική της ισχύ στο Εξωτερικό.

Τι άλλο έχει πει κατά καιρούς και υποστηρίζει ο «ορκισμένα ταξικός» κ. Μητσοτάκης ευχόμενος την αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ώστε να έλθει αυτός με ένα Τέταρτο Μνημόνιο για να το υπηρετήσει σωστά, αποτελεσματικά με … αυταπάρνηση, υιοθετώντας συνειδητά τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και του Σόιμπλε που ουσιαστικά τον εκφράζουν. Είπε λοιπόν, και αυτό αποτελεί όλο και όλο το πρόγραμμα του, δύο πράγματα που θα … βγάλουν την Χώρα από την Κρίση. Πρώτον ότι θα μειώσει την Φορολογία των Επιχειρήσεων και δεύτερον, θα μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου. Με άλλα λόγια θα περικόψει ακόμη περεταίρω τους μισθούς και τις συντάξεις (αυτές είναι οι μόνες ανελαστικές δαπάνες του Δημοσίου) και τα χρήματα που θα εξοικονομήσει θα τα επιστρέψει στις επιχειρήσεις ώστε με λιγότερους φόρους να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα έχουν …πεθάνει. Θα έλθει όμως η Ανάπτυξη.

Ας τον ψηφίσουμε λοιπόν, αλλά θυμηθείτε ότι αυτός ο βιαστικός, περίεργος, κυνικός, ορκισμένα ταξικός, μοιραίος και επικίνδυνος τύπος, θα κάνει ακριβώς - ακριβώς αυτά που είπε. Ίσως και μερικές χιλιάδες απολύσεις ακόμη. Μπορεί να φέρει ίσως έτσι κάποτε την πολυπόθητη …ανάπτυξη, αλλά δεν θα υπάρχουμε εμείς να την δούμε. Σε άλλες εποχές πιο ηρωικές, λίγες δεκαετίες πριν, με λιγότερο λαϊκισμό, παρόμοιες θέσεις και συμπεριφορές θα ήταν δακτυλοδεικτούμενες για … κλωτσιές. Σήμερα αυτοί οι τύποι διεκδικούν ξεδιάντροπα τους υψηλότερους θώκους. Είναι φαινόμενα των καιρών. Διότι τι ξέρει αυτός ο χαρτογιακάς, γόνος γνωστής οικογένειας, από ανεργία, φτώχια, πείνα και λαϊκούς αγώνες. Και όταν θα τον ρωτήσουν κάποτε οι δημοσιογράφοι, είπαμε εμείς δεν θα υπάρχουμε, γιατί έκρυψες τις πραγματικές σου προθέσεις από το καταστροφικό αυτό Πρόγραμμα σου ? Θα απαντήσει και πάλι κυνικά, «μα εγώ δεν τις έκρυψα, τις είπα, εσείς δεν τις διαβάσατε σωστά και με ψηφίσατε. Άλλωστε, θα ισχυριστεί, και ο Τσίπρας τα ίδια έκανε». Δηλαδή ψέμα στο ψέμα, λαϊκισμός και αγυρτεία.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr