Σε μια ενημερωτική ομιλία με θέμα τα προβλήματα παιδιών-γονέων από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία του παιδιού θα παραχωρήσει στο Κέντρο Λογοθεραπείας «Νόησις» η Χρυσούλα Μαυράκη την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 18.00.

ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το Κέντρο Λογοθεραπείας «Νόησις» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση φιλοξενώντας ως κύρια ομιλήτρια την κυρία Μαυράκη Χρυσούλα, Ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλο παιδιού και οικογένειας. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μαυράκη Χρυσούλα θα έχει την δυνατότητα να δώσει μια ομιλία με θέμα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια οικογένεια με το παιδί της σε κάθε ηλικιακή του φάση. Από τη νηπιακή έως και την εφηβική ηλικία.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας « Νόησις » καλεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να μιλήσουν σε προσωπικό επίπεδο με την κυρία Χρυσούλα Μαυράκη.

Σε κάθε ηλικιακή φάση της ανάπτυξης οι δυσκολίες ενός παιδιού μπορεί να έχουν διαφορετική έκφραση. Ενδεικτικά λοιπόν τα θέματα που θα καλύψει η κυρία Μαυράκη Χρυσούλα στη συζήτηση που θα έχει με το ενδιαφερόμενο κοινό είναι:

- Προσχολική ηλικία: διαταραχές διατροφής, ύπνου, λόγου, συμπεριφοράς, επικοινωνίας, ψυχοσωματικές ασθένειες
- Σχολική ηλικία: μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συγκέντρωσης, κατάθλιψη, δυσκολίες κοινωνικοποίησης, άγχος, ψυχοσωματικές ασθένειες
- Εφηβεία: διαταραχές διατροφής, σχολική αποτυχία, διαταραχές ταυτότητας φύλου, άγχος, κατάθλιψη, διαταραχές διαγωγής, ψυχοσωματικές ασθένειες, χρήση ουσιών.
Δυσκολίες μέσα στην οικογένεια όπως διαζύγιο, πένθος, κακοποίηση και τι επίδραση μπορούν να έχουν αυτές οι συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά.

«Αγκαλιάζουμε τα παιδιά, στηρίζουμε τους γονείς»
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να μιλήσει προσωπικά με την κυρία Χρυσούλα Μαυράκη, και να την συμβουλευτεί θέτοντας της τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Λίγα λόγια για την Χρυσούλα Μαυράκη…

Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική (Psychology and Councelling ) καθώς και στην εμψύχωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Έχει εργαστεί ως:

Σύμβουλος και επόπτρια προσωπικού σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς (Εκπαιδευτήρια Διαμαντοπούλου-Αιγάλεω, Εκπαιδευτήρια Πόλκα Φροέλεν- Κηφισιά, Εκπαιδευτήρια Μπουγά- Καλαμάτα Γυμνάσιο Νέας Περάμου, κλπ.) (1977-σήμερα).

Εκπαιδεύτρια παιδαγωγών και δασκάλων σε θέματα Τέχνης και Καλλιτεχνικής Παιδείας ( Σύλλογος Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών, Π.Ε.Κ. Ανατ. Αττικής, Δ/νση Α’ θμιας εκπαίδευσης Πειραιώς και Νήσων).

Συνεργάτης του Εκδοτικού Οίκου ‘’Σύγχρονοι Ορίζοντες’’ για την παρουσίαση και προώθηση βιβλίων σε νεανικό κοινό σε όλη τη χώρα (‘’Κάποιος με ενοχλεί, V. Dumont , βραβευμένο βιβλίο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη σεξουαλική παρενόχληση, και άλλα), 2000-2003.

Εκπαιδεύτρια παιδαγωγών και δασκάλων σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία των Δήμων Καισαριανής, Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου Αττικής(2005-2010).

Εκπαιδεύτρια κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων στη Ν.Ε.Λ.Ε. Δυτ. Αττικής (1999-2003)
Ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και επόπτρια προσωπικού και εθελοντών στη ΜΗΚΥΟ ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ (2000-2007).

Διευθύντρια και αρχηγός σε παιδικές κατασκηνώσεις ( Το μαγεμένο δάσος – Χιλιομόδι, Οικοαθλητική- Ν. Στύρα, Η χώρα της περιπέτειας- Αρχ. Ολυμπία) 1992- σήμερα.

Σύμβουλος ομάδων και Σχολών Γονέων ( Δήμος Ν. Περάμου, Σύλλογοι Γονέων κλπ.)
Σύμβουλος παιδιών και εφήβων, ατομικά και ομαδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Κέντρου : 27310-20793 ή στείλτε e-mail στο [email protected]