Η αγροτική πολιτική αξίζει και πρέπει να μπει και πάλι στο επίκεντρο, όχι τόσο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο της προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει σε παρέμβασή του ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, απαντώντας στον συνάδελφό του Σταύρο Αραχωβίτη.

ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης προέβη σε (τελική) δήλωση σχετικά με τα αγροτικά θέματα, απαντώντας στον βουλευτή κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Είναι συνήθης πλέον η πρακτική στην οποία καταφεύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - όταν στριμώχνεται - να αναφέρεται στα πεπραγμένα των προηγουμένων κυβερνήσεων προκειμένου να δικαιολογήσει τις αβελτηρίες της, ασκώντας κριτική σαν να είναι ακόμα στην αντιπολίτευση.

Η χθεσινή ανακοίνωσή του συναδέλφου κ. Αραχωβίτη αποτελεί απτή απόδειξη του αληθούς των λεγόμενών μας και σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις προκηρύξεις των Μέτρων του νέου Π.Α.Α και όσων αφορά στα κονδύλια που μεταφέρθηκαν ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στην καινούργια Προγραμματική Περίοδο.
Θεωρούμε ότι ο στόχος των παρεμβάσεών μας, που δεν είναι άλλος από το να κινητοποιήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όσους ασχολούνται με την αγροτική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ, επετεύχθη.

Η αγροτική πολιτική αξίζει και πρέπει να μπει και πάλι στο επίκεντρο, όχι τόσο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο της προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη, αποτελώντας το όχημα για έξοδο από την κρίση και δίνοντας διέξοδο στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά και με την αγροτική παραγωγή, με καινοτόμες καλλιέργειες και με την κτηνοτροφία».