Αντάλλαξαν τόσο "ξύλο" που ο ένας εκ των δύο παράνομων εργατών από το Πακιστάν πέθανε και ο άλλος συνελήφθη. Φορείς του Aids και οι δύο, θύματα της σύγχρονης εκμετάλλευσης και της διάτρητης Ελλάδας.


ΣΚΑΛΑ. Mια ιστορία με τραγική έκβαση σαν να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία για τη ζωή των λαθρομεταναστών.

Στη Σκάλα, στις φαβέλες των Πακιστών, ζούν λαθρομετανάστες, άτομα υψηλού κινδύνου, όχι μόνο γιατί δεν έχουν τα χαρτιά νομιμοποίησης αλλά γιατί ζούν έκρυθμα και κάποιοι, όπως οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι φορείς του Aids, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ξαδέλφια, που ζούν σε διαφορετικά σπίτια στη Σκάλα. Το θύμα ζει κι εργάζεται χρόνια στη Σκάλα. Ο θύτης, πηγαίνει κι έρχεται.

Το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου τα δύο ξαδέρφια έχουν πιεί και μεθύσει. Για άγνωστους λόγους έρχονται στα χέρια σε δημόσιο δρόμο. Το «ξύλο» που ανταλλάσσουν είναι σκληρό και αδυσώπητο. Ο 40χρονος δράστης φαίνεται ότι έχει κτυπήσει επικίνδυνα τον εξαδελφό του. Και οι δύο επιστρέφουν στα σπίτια τους. Ωστόσο το ξημέρωμα το θύμα είναι σε κατάσταση ημιθανή. Μάλλον έχει εσωτερικό αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Οι συγκάτοικοί του καλούν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη. Ταυτόχρονα ειδοποιείται και η Αστυνομία. Ο δράστης έχει ήδη ενδιαφερθεί και μάλλον καταλάβει ότι τα κτυπήματα στον εξάδερφό του ήταν μάλλον, θανάσιμα γι’ αυτό και εξαφανίζεται.

Το θύμα διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του. Η Αστυνομία εξαπολύει ομάδες για την σύλληψη του 40χρονου ο οποίος εν τω μεταξύ διαφεύγει στα χωράφια της περιοχής. Είναι ημέρα Τετάρτη. Οι Αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να είναι προσεκτικοί καθ΄ ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι φορέας του Aids. O «φυγάς» έχει διαφύγει με τα πόδια και στην πορεία βρίσκει ένα ποδήλατο. Ωστόσο όταν εντοπίζεται από Αστυνομικούς, στην περιοχή «Ψηλή Μάνδρα» απέναντι από τη Στεφανία δεν συλλαμβάνεται λόγω της δυσπρόσιτης περιοχής. Είναι ημέρα Πέμπτη. Η Αστυνομία χρησιμοποιεί συμβατικά αυτοκίνητα και ανοίγει τον κλοιό προκειμένου ο δράστης να ξαναβγεί στο δρόμο, γεγονός που τελικά συμβαίνει. Το βράδυ της Πέμπτης εντοπίζεται στη διασταύρωση των Κροκεών όπου πάλι προσπαθεί να διαφύγει στα χωράφια αλλά συλλαμβάνεται από τους Αστυνομικούς του Α.Τ. Σκάλας.

Οδηγείται για απέλαση αφού έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα. Εν τω μεταξύ από την προανάκριση προκύπτουν πιθανές ευθύνες και εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό του θύματος. Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και πλέον κρατείται για θανατηφόρα βλάβη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Σπάρτη.

Πρόκειται για μια ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση που «ευδοκιμεί» στις συνθήκες που δημιουργούνται όπου συνωστίζονται λαθρομετανάστες που ζουν για να δουλεύουν και δουλεύουν για να μεθούν.