Ο Δήμαρχος Ευρώτα με την ευκαιρία της Ημέρα Εθελοντισμού αναφέρει σε μήνυμά του ότι στον Δήμο Ευρώτα με αφορμή και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ για το έτος 2017,ξεκινά μια συντονισμένη προσπάθεια με μήνυμα ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΑΤΤΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ’’, τη θεσμοθέτηση Μητρώου Εθελοντών.


ΣΚΑΛΑ. Το μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη είναι το εξής:
«Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε, θέλω να ευχαριστήσω του δεκάδες Εθελοντές του Δήμου Ευρώτα, που με κάθε τρόπο και μέσον, προσφέρουν διαχρονικά με ανιδιοτέλεια, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, σε πυρκαγιές, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, που έπληξαν τον τόπο μας, αλλά και στην κοινωνική αλληλεγγύη προς τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας.

Οι θεσμοθετημένες δομές των Εθελοντών αιμοδοτών και της πολιτικής προστασίας, με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στη Μυρτιά ,σε συνδυασμό με τις πολλές και σε πολλά επίπεδα εθελοντικές δράσεις σ’ όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες είναι έμπρακτη απόδειξη, ότι ο Εθελοντισμός έχει ρίζες στον Δήμο Ευρώτα.

Ο Εθελοντισμός, ως διαρκής πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία.

Επιπρόσθετα ο Εθελοντισμός είναι η έμπρακτη δραστηριότητα της συμμετοχικής Δημοκρατίας, απέναντι στον ατομισμό και την εσωστρέφεια, γιατί είναι έκφραση δημιουργίας ανάδειξης, προβολής και πολλές φορές επίλυσης προβλημάτων, που αφορούν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, της προστασίας του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Ο Εθελοντισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Πολιτεία και ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Εθελοντικό κίνημα που καθημερινά γιγαντώνεται και στη χώρα μας. Οι θεσμικές νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν και θα επιβραβεύουν, τους Εθελοντές και τις δράσεις του κρίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική στήριξη του Εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.

Στον Δήμο Ευρώτα με αφορμή και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ για το έτος 2017,ξεκινάμε μια συντονισμένη προσπάθεια με μήνυμα ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΑΤΤΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ’’ , τη θεσμοθέτηση Μητρώου Εθελοντών.

Με βάση τις υπάρχουσες εθελοντικές δομές καλούμε όλους τους πολίτες να συμπληρώσουν την αίτηση του Εθελοντή και να δηλώσουν τις δράσεις συμμετοχής που επιθυμούν, για την επίσημη κάρτα του Εθελοντισμού Δήμου Ευρώτα.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι δίκαια είμαστε η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ και θα οργανώσουμε αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, αντάξιες της ιστορίας της Πατρίδας μας, της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και του Τόπου μας.

Ας είναι η σημερινή μέρα επετείου του Εθελοντισμού, το ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα του Δήμου Ευρώτα».