Με μια ανοιχτή επιστολή η Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης καλεί τους Μανιάτες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες σε μια συνάντηση στις 7/12 στον Πειραιά για ενημέρωση και οργάνωση επόμενων δράσεων

ΜΑΝΗ. Κάλεσμα σε συνάντηση προς τους Συλλόγους και τους Μανιάτες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για τις ανεμογεννήτριες την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο «Σπίτι του Μανιάτη» στον Πειραιά απευθύνει η Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης με ανοιχτή επιστολή της. Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση για τις εξελίξεις και η κλιμάκωση των περαιτέρω ενεργειών.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς τους Συλλόγους και τους Μανιάτες που έχουν υπογράψει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όλους όσους αγαπούν τη Μάνη και τη θέλουν όπως την ξέρουμε.

Αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Το θέμα της εγκατάστασης των 42 πρώτων ανεμογεννητριών στη Μάνη μπαίνει στην τελική ευθεία. Την 8η Φεβρουαρίου 2017 έχουμε την κρίσιμη συζήτηση της προσφυγής μας στο ΣτΕ.

Επιπλέον φαίνεται ότι οι εταιρείες των αιολικών θέλουν να τελειώσουν το θέμα το δυνατό συντομότερο. Οι Γερμανικές βιομηχανίες περιμένουν τα εκατό πρώτα εκατομμύρια για τις ανεμογεννήτριές τους και οι εγχώριοι εταίροι τους βιάζονται να εισπράξουν το μερίδιό τους.

Η Μάνη έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο μεγάλων συμφερόντων, εγχώριων και ξένων, που προχωρούν με χαρακτηριστική σιγουριά, για να μην πούμε και αλαζονεία. Γύρω τους ένα ολόκληρο σύστημα τους προστατεύει και τους διευκολύνει, προφανώς με το αζημίωτο.

Έχουμε κι εμείς όπλα. Πιο παλιά και πιο δοκιμασμένα. Το δίκιο μας και το μανιάτικο κεφάλι το αγύριστο. Αλλά χρειάζεται και προγραμματισμός και δράση.

Σας καλούμε την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.00 μμ, στο «Σπίτι του Μανιάτη» (Ένωση Απανταχού Μανιατών), στην οδό Πραξιτέλους 215, Πειραιάς-Πασαλιμάνι. Θα σας ενημερώσουμε για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και θα καθορίσουμε όλοι μαζί την κλιμάκωση των ενεργειών μας. Θα ακολουθήσει και άλλη συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Μάνη».