Από την 2/12 τέθηκε σε λειτουργία ένα σύγχρονο ταχύπλοο στην Μονεμβάσια. Το ταχύπλοο θα συμβάλλει σε ζητήματα διάσωσης, ελέγχου και αντιμετώπισης κρίσεων ενώ η καθέλκυσή του πιστώνεται στους κ.κ. Φιλιππάκο και Ράπτη

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Μονεμβάσιας Λακωνίας το σύγχρονο σκάφος ανοιχτής θαλάσσης 8 μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές που αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 50 κόμβους.

Το εν λόγω σκάφος προσδοκία όλων είναι να συμβάλλει σε ζητήματα διάσωσης και ελέγχου αλλά και στην διαχείριση θεμάτων που προκύπτουν από την αιφνιδιαστική παρουσία μεταναστών-προσφύγων στην περιοχή.

Στην καθέλκυσή του συνέβαλαν καθοριστικά ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτη οι οποίοι ολοκλήρωσαν ταχύτατα τις διαδικασίες διάθεσής του στο Λιμεναρχείο της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως το συγκεκριμένο ταχύπλοο βρισκόταν εκτός θαλάσσης στο Λιμεναρχείο της Μονεμβασίας εδώ και ένα μήνα με σχεδιασμό την αξιοποίησή του σε άλλη περιοχή της χώρας.