Την συγκρατημένη αλλά – κατ’ αυτούς – εύλογη αισιοδοξία τους εκφράζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας μετά την επίσκεψή κι ενημέρωσή τους από την διοίκηση του Νοσοκομείου Μολάων. Αναμένεται να καλυφθούν αρκετές θέσεις προσωπικού ενώ υπάρχει επάρκεια υλικού.

ΜΟΛΑΟΙ. Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών Μονεμβασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε την Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων του Γ. Ν. Λακωνίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Γ. Ν. Λακωνίας (υπεύθυνη της Ν.Μ. Μολάων) κ. Μανωλάκου Κατερίνα και την κ. Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα, μέλος του Δ.Σ. του Γ. Ν. Λακωνίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν από την κ. Μανωλάκου για την κατάσταση και την πορεία αντιμετώπισης των προβλημάτων της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, υπάρχει, καταρχάς, επάρκεια τόσο σε υγειονομικό όσο και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα προβλήματα που υπάρχουν, εντοπίζονται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «υπάρχει το πρόβλημα των αγροτικών γιατρών, λόγω της λήξης της θητείας τους, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της προκήρυξης από το Υπ. Υγείας για την συμπλήρωση των κενών θέσεων. Συγχρόνως, προχωράει η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου ιατρού αναισθησιολόγου, μετά την αιφνίδια παραίτηση των δύο μόνιμων ιατρών αναισθησιολόγων από την Νοσηλευτική Μονάδα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης για τη θέση μόνιμου παθολόγου. Επίσης, αναμένεται η πρόσληψη 2 διοικητικών υπαλλήλων, μετά την απόφαση του Υπ. Υγείας να ενεργοποιήσει τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΤΟΥ 1998, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα στην εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη διοικητική υπηρεσία. Τέλος ένα σημαντικό πρόβλημα που όλοι το γνωρίζουμε καλά στην περιοχή του δήμου Μονεμβασίας και αναζητά άμεση λύση, είναι η λειτουργία του ΕΚΑΒ».

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν τη διοίκηση ότι θα σταθούν αρωγοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως και σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή Υπηρεσιών Υγείας στην Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων. «Η συστηματική δουλειά που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο από την Κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας αποδεικνύεται καθημερινά. Ήδη αναμένεται να γίνει προκήρυξη για 4000 προσλήψεις με δωδεκάμηνη σύμβαση με πλήρεις αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα για τα νοσοκομεία και ΚΥ - ΠΕΔΥ της χώρας. Στόχος του Υπουργείου Υγείας, είναι μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να αναρτηθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ και τέλη Γενάρη αρχές Φλεβάρη αυτό το προσωπικό να είναι στις θέσεις του, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στο Δημόσιο σύστημα Υγείας» καταλήγει η ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.