Εξαιρετικά προβληματισμένοι μετά τη συνάντησή τους με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΑΑΤ φαίνεται να είναι η Ομάδα Υποστήριξης Βιοκαλλιεργητών. Μάλιστα, σε ανοιχτή επιστολή τους σχολιάζουν με καυστικό ύφος τους διαλόγους, τις δεσμεύσεις και τις ενστάσεις τους για όσα διεμηύθησαν στην συνάντηση με τους κ.κ. Τσιρώνη, Αποστόλου (Υπουργό ΥΠΑΑΤ), Κασίμη (Γ.Γ. Κοινοτικών Πόρων) και Αντώνογλου ( Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ).

«Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά τη συνάντηση μας στο Υπουργείο με τον κ. Τσιρώνη, έχουμε να πούμε τα εξής στον καθένα σας ξεχωριστά:

Α) Κύριε Υπουργέ, όταν πρωτοσυναντηθήκαμε μαζί σας τον Ιανουάριο του 2015, μας ζητήσατε προθεσμία 20 ημερών, σας δώσαμε 120. Έχουν περάσει 700 ημέρες και δεν είδαμε ακόμη την πολιτική βούληση που θα δείχνατε. Προς τι η καθυστέρηση;

Β) Κύριε Αν. Υπουργέ, με το που αναλάβατε υποσχεθήκατε να ξεκινήσετε από κάτω προς τα επάνω χτίζοντας σε στέρεες βάσεις το οικοδόμημα που λέγεται Βιολογική Γεωργία – Κτηνοτροφία. Δυστυχώς στη χθεσινή μας συνάντηση, από τα τρία θέματα της ατζέντας, ξεκινήσατε από το δεύτερο (Νέο Πρόγραμμα), με το επιχείρημα ότι πρέπει άμεσα εντός των ημερών να βγει η ΚΥΑ. Παρότι έχουν υποβληθεί προτάσεις από όλους τους φορείς που εκπροσωπούν το από κάτω προς τα πάνω, δεν τις λάβατε υπόψιν σας και μας ρωτούσατε συνεχώς γιατί θέλουμε τις ΔΑΟ-ΔΑΟΚ και τους Γεωπόνους Συμβούλους. Εμείς σας προτείναμε να ρωτήσετε γιατί δεν θέλουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το περάσατε απαρατήρητο. Τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου το δικό σας, μετά την συνάντηση μας, δεν είναι ακριβή γιατί το μόνο που συζητήθηκε αφορούσε το Νέο Πρόγραμμα, το οποίο σκοπεύετε να προκηρύξετε με τις αμαρτίες του παρελθόντος. Σας ευχαριστούμε για το δίωρο που διαθέσατε.

Γ) Κύριε Γ.Γ. κ. Κασίμη, οι αμαρτίες του παρελθόντος είναι προ των πυλών. Είχατε δεσμευτεί ότι αυτό δεν θα συμβεί και είχατε υποσχεθεί να κάνετε πράξη τα λόγια σας. Αναμένουμε!

Δ) κύριε Γ.Γ. κ. Αντώνογλου, η δήλωση σας ότι δεν βρίσκεται νομοσχέδιο για να βάλετε την τροπολογία των τεσσάρων γραμμών για τις αγορές παραγωγών βιοκαλλιεργητών που εκκρεμεί 3 μήνες τώρα είναι απαράδεκτη. Μήπως επειδή ΔΕΝ επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ή ΔΕΝ είναι μνημονιακή δέσμευση;
Κλείνοντας παρατηρούμε ότι όλοι σας υπερασπίζεστε με νύχια και με δόντια την «ιερή αγελάδα» με το λανθασμένο λογισμικό. Επίσης μας προκαλεί έκπληξη ο παραγκωνισμός της Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου σας, που είναι καθ’ ύλην αρμόδια.

Τέλος θα σας βάλω ένα κουίζ… «Τι σχέση έχει η VW με τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Αλλά και ποια η διαφορά τους;». Ειλικρινά σας λέω ότι εάν το απαντήσετε σωστά, θα σημαίνει ότι έχετε καταλάβει πλέον ποιοι είναι οι «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» και θα έχετε κατανοήσει πλήρως τους λόγους για τους οποίους διαμαρτυρόμαστε επανειλημμένως.

Ομάδα Υποστήριξης Βιοκαλλιεργητών»