Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Λεοντίου του Μονεμβασιώτη, στην πόλη της Μονεμβασίας.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Την παραμονή τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Το monemvasianews.gr γράφει: «Κατά την διάρκεια του εσπερινού ομίλησε επίκαιρα ο θεολόγος Ιωάννης Γκοβάτσος, ενώ στο τέλος απηύθυνε λόγους πατρικούς και συμβουλές ο παναγιώτατος ποιμενάρχης μας, καλώντας όλους να τιμήσουμε την καταγωγή μας, μιας και είμαστε πατριώτες ενός τόσο σπουδαίου Αγίου, του Οσίου Λεοντίου.

Εν συνεχεία, παρουσία του παναγιωτάτου, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο, με μεγάλη επιτυχία η εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, από τα παιδιά της χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ενορίας Μονεμβασίας.

Την χορωδία διεύθυναν οι διδάσκαλοι Γιώργος Δέμμελος και Δανάη Γιαννίση, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε κέρασμα από τις κύριες του φιλοπτώχου σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την επομένη κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. Πλήθος πιστών προσήλθαν στον ιερό ναό για να τιμήσουν τον Όσιο Λεόντιο, να προσευχηθούν και να ακολουθήσουν τα βήματά του.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Μονεμβασίας και Μολάων κ.κ. Σταύρος Χριστάκος και Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης και Βασίλης Κουλουβάκος.

Επίσης παρέστησαν ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Ευστάθιος Σκαλίμης, η Υπολιμενάρχης Νεάπολης κα Βασιλική Χριστοφοράκη, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Ιωάννης Τρέσσος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και πλήθος κόσμου.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει τον εφημέριο Μονεμβασίας πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό για την άρτια οργάνωση και ευχόμαστε, ο Όσιος Λεόντιος να πρεσβεύει για όλους και του χρόνου, να εορτάσουμε και πάλι με την ίδια λαμπρότητα την εορτή του Αγίου μας».

Πηγή: monemvasianews.gr