Είναι από τις περιπτώσεις που εύχεσαι ο καταγγέλλων να σφάλει. Το ΚΚΕ, και συγκεκριμένα η Παράταξη του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου διαπιστώνουν ότι υπήρξε μια «τραγική» για τους ελαιοπαραγωγούς «ομοφωνία» με προκλητικό τον Πέτρο Τατούλη να «αθωώνει» την Κυβέρνηση…

ΣΠΑΡΤΗ. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει από κοινού τις Δυνάμεις της Ν.Δ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των Οικολόγων και της ΛΑ.Ε. που «αρνήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να στηρίξουν τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Πελοποννήσου». Χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση του Πέτρου Τατούλη ο οποίος «αθώωσε την Κυβέρνηση την Περιφέρεια και τους Δήμους και έριξε τις ευθύνες στους ίδιους τους παραγωγούς. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο της πλήρους απαλλαγής της Κυβέρνησης και της ιδιωτικοποίησης της δακοκτονίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία καταψήφισαν τις πιο κάτω διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της Πελοποννήσου.

• Να γίνουν τώρα οι καταγραφές των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια και να αποζημιωθούν στο 100%.
• Η καταπολέμηση του δάκου να είναι ευθύνη του κράτους και γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με το ανάλογο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και να διατίθενται οι πόροι για τις εκτός έδρας μετακινήσεις κλπ.
• Να καταργηθεί το χαράτσι της δακοκτονίας.
• Να τροποποιήσουμε τώρα τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και να διαθέσουμε 2 εκατομμύρια ευρώ συμβολικά και ουσιαστικά για την αποζημίωση των πληγέντων.
• Απαιτούμε να μην περικοπούν οι δαπάνες για δακοκτονία και να επανέλθουν στο ύψος των προϋπολογισμών προ κρίσης.

Αναμένονται απαντήσεις.