Κάλεσμα σε συμμετοχή με ομοψυχία απευθύνει προς όλους τους αγρότες η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου που συνεδρίασε και αποφάσισε την ίδρυση Ομοσπονδίας και το σχεδιασμό δυναμικών κινητοποιήσεων για το 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα ενημερώνει ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Νεμέας συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Θέματα της συνέλευσης ορίστηκαν από τη συντονιστική επιτροπή:
1. Απολογισμός κινητοποιήσεων 2016 και σχεδιασμός κινητοποιήσεων 2017
2. Πρόθεση ίδρυσης ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Για τα παραπάνω θέματα αποφασίστηκαν τα εξής:
1. «Η διενέργεια γενικών συνελεύσεων κατά τόπους , υπό την αιγίδα των τοπικών συλλόγων ώστε να ενημερωθεί και ο τελευταίος αγρότης της Πελοποννήσου για τις προθέσεις των κυβερνώντων σε σχέση με όλα τα καυτά προβλήματα που διώχνουν τον αγρότη από την καλλιέργεια της γης του (ασφαλιστικό, φορολογικό, συνταξιοδοτικό , κόστος παραγωγής κ.α) Προτάθηκε ακόμα να συζητηθούν στις γενικές συνελεύσεις οι μορφές των κινητοποιήσεων μέσα στο 2017».
2. «Αποφασίστηκε η ίδρυση ομοσπονδίας από τους Ανεξάρτητους Αγροτικούς συλλόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως και η ίδρυση νέων ανεξαρτήτων συλλόγων στους δήμους που δεν έχουν ιδρύσει ακόμα ανεξάρτητους αγροτικούς συλλόγους».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου κλείνει με ένα κάλεσμα σε συμμετοχή και ομοψυχία: «Από την απαρχή των μνημονίων φάνηκε εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά και των δανειστών– δημίων η πρόθεση τους ώστε η Ελλάδα να πάψει πια να είναι μια οικονομία βασισμένη στην αγροτική παραγωγή . Είναι σαφές πως παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους , η πολεμική απέναντι στον αγρότη συνεχίζεται. Μετά την πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση των εκπροσώπων διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως οι αγρότες της Πελοποννήσου διακατέχονται από πνεύμα ομοψυχίας και ομοφωνίας μπροστά στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους.
Καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε η φωνή μας να γίνει ισχυρότερη».