Σε μια "κλειστή" για τον κόσμο και τα ΜΜΕ αλλά σημαντική σύσκεψη, φορείς της Λακωνίας αποφάσισαν να απευθύνουν μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με την ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ και ενώ ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποχωρήσει. Οι εκπρόσωποι δεκάδων φορέων - που να σημειωθεί δεν σμίγουν συχνά για λακωνικά θέματα - καλούν τον κ. Γιαννακόπουλο να συνεχίσει το έργο που άρχισε στην Σπάρτη και στη Λακωνία αφού "η γροθιά της Σπάρτης είναι συμπαγής".

ΣΠΑΡΤΗ. Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ομάδα μας, για το λακωνικό ποδόσφαιρο, για την πόλη μας, τη Λακωνία και συνολικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την 14η Μαΐου 2015, ο Σπαρτιάτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας και το όραμά του τόσο για την ομάδα της ΑΕ Σπάρτη όσο και για την πόλη της Σπάρτης.

Όμως ως γνήσιος Σπαρτιάτης είχε πρώτα μιλήσει μέσα από τις πράξεις του. Από την αρχή της ενασχόλησής του με την ομάδα της ΑΕ Σπάρτη, έδειξε εμπράκτως αφοσίωση σε αυτό το όραμα και αγάπη για τον τόπο μας και επένδυσε ανιδιοτελώς πόρους, χρόνο και κόπο. Η στάση του ενέπνευσε όλους μας.

Σε αυτή του την προσπάθεια βέβαια βρήκε και πιστούς αρωγούς, όλους του φορείς της πόλης αλλά και τον κόσμο της Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας, ο οποίος όχι μόνο αναγνώρισε αυτήν την προσπάθεια αλλά εμπνεύστηκε, την αγκάλιασε και προσέφερε στην υλοποίησή της τα μέγιστα.

Αυτός είναι ο κόσμος της Σπάρτης, ο οποίος εμπράκτως αναγνώρισε και αναγνωρίζει την προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην πόλη μας. Ο κόσμος, ο οποίος στήριξε και στηρίζει την προσπάθειά του. Ο κόσμος, ο οποίος μοιράζεται το όραμά του και έθεσε ανιδιοτελώς εαυτόν στην υπηρεσία της υλοποίησης του οράματος αυτού.

Και με αυτόν τον κόσμο η γροθιά είναι συμπαγής!

Καλούμε λοιπόν τον Σπαρτιάτη Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απευθυνθεί σε αυτόν τον κόσμο, γιατί αυτός είναι ο κόσμος της Σπάρτης. Να συνεχίσει την προσπάθεια, που αυτός ενέπνευσε και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Στο δρόμο αυτό οι Σπαρτιάτες είναι μαζί του. Πρόθεση όλων των φορέων είναι η διαφύλαξη της ενότητας και του κοινού σκοπού και με αυτή την πρόθεση θα επιδιώξουμε στο άμεσο χρονικό διάστημα συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προκειμένου να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει.

Το όραμά του ένωσε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας προς την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Αυτή την ενότητα οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε όλοι μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να φέρει τον διχασμό και να δηλητηριάσει το υγιές φίλαθλο πνεύμα που διαπνέει διαχρονικά τα λακωνικό αθλητισμό.

Καλούμε το φίλαθλο κοινό και σύσσωμο τον κόσμο της Λακωνίας να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την ΑΕ Σπάρτη και να στείλει το δικό του μήνυμα ενότητας και συστράτευσης την Κυριακή στις 15:00 στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Καλλονή.

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ΑδαμαντίαΤζανετέα
Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Σκούρος
ΕΠΣ Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, Σπύρος Μοιράγιας
Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, Σάββας Βελισσάρης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένοι πολίτες», Σταύρος Αργειτάκος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα», Χρήστος Αλεξάκος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Α.Ν.Α.Σ.Α», Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας, Βασιλική Δερτιλή
Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης
Ομοσπονδία επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, Σωτήρης Ροϊνός
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, Παναγιώτης Γεωργανές-Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος
ΑΣΕΕ Αμυκλών-Λακωνία, Σπύρος Παπαδάκος
Σύλλογος επιχειρήσεων μαζικής εστίασης Σπάρτης, Βασίλης Τσαρούχας
Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Σπάρτης, Ηλίας Τρακάκης