Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Πελοπόννησο, επισκέφτηκε το Σάββατο την Καλαμάτα και τη Σπάρτη.

ΣΠΑΡΤΗ. Τους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας επισκέφτηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς Φορείς.
Ο Αρχηγός συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Αδαμάντιο Μητρόπουλο, αρχικά μετέβη στη Καλαμάτα όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα. Ακολούθως μετέβη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Μεσσηνίας. Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, της Ένωσης Πολιτικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Περιφέρειας Πελοποννήσου, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας.

Επόμενος σταθμός ήταν η πόλη της Σπάρτης, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιο και με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Ευάγγελο Βαλιώτη. Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και πραγματοποίησε ομιλία στους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επισκέψεων του Σαββάτου συναντήθηκε εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, της τοπικής Διοίκησης (ΙΡΑ) και της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων και συναντήσεων ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε εμπεριστατωμένα για θέματα αστυνομικής φύσεως, τα οποία απασχολούν τις Υπηρεσίες των Νομών και έδωσε τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική διοίκηση και την εξωστρεφή δράση του αστυνομικού προσωπικού.

Οι επισκέψεις του κ. Αρχηγού συνεχίστηκαν σε αστυνομικές Υπηρεσίες και Φορείς των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.