Την άρση του προσωρινού αποκλεισμού του Δήμου Ευρώτα από την αιμοδοσία ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση των επίμονων και συνεχών δράσεων της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη για την εξάλειψη της ελονοσίας στην περιοχή του Ευρώτα.

ΣΚΑΛΑ. Ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη εγχώριων κρουσμάτων ελονοσίας κατά τους τελευταίους μήνες και πλέον οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε αιμοδοσία. Ωστόσο, ο Δήμος Ευρώτα μετά από αυτή την εξέλιξη ήδη προγραμματίζει εθελοντική αιμοδοσία στις αρχές Φεβρουαρίου.

Εξαρχής η αντιμετώπιση του προβλήματος της ελονοσίας αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Ευρώτα κι ως εκ τούτου οι παρεμβάσεις του σε πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο υπήρξαν καθοριστικές για την καταπολέμηση του νοσήματος. Σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών από την πλευρά του Δήμου Ευρώτα τηρήθηκε μία πολιτική διαρκούς εγρήγορσης στις έκτακτες ανάγκες και έγκαιρης εφαρμογές μέτρων, ενώ υπήρξε και στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ αν και αναμενόμενη, καθώς απέδωσαν καρπούς οι συστηματικές πρακτικές κατά της ελονοσίας, στη δεδομένη χρονική συγκυρία ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους πλήθους κόσμου θα επισκεφθεί τον Δήμο Ευρώτα στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Σπορ 2017.

«Η προάσπιση της δημόσιας υγείας όλων των πολιτών είναι πάντοτε κύριο μέλημα για τον Δήμο Ευρώτα» όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου.