Γράφει η Μ.Α.Τ.

Είναι κάποιες λέξεις, που έγιναν, Λέξεις- Λέξεις, κι’ ούτε στα όνειρά τους τόση δόξα τόση δύναμη τόσα και τέτοια μεγαλεία!

Άλλες κλεισμένες χρόνια σε βιβλία βαριά φυλαγμένες για λίγους, ξαφνικά κατέβηκαν και τριγυρνούν ανάμεσά μας, κι άλλες απλές καθημερινές, παρακατιανές, βρέθηκαν στα καλά καθούμενα από τα αλώνια….στα σαλόνια, όλες πάντως για αλλού πηγαίνανε αλλού τα… ελλείμματα τις πάνε.
Ποιος έλεγε, ποιος έγραφε, ποιος χρησιμοποιούσε την τροφαντή και βαρύγδουπη λέξη, τη Λέξη-Λέξη ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Που εδώ και κάμποσα χρονάκια έχει καθίσει στο μη ανεχόμενο ζυγόν τράχηλό μας και μαθαίνει εκεί στα ψηλά αριθμητική , ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, 4, 5 ,6 που λέει και η Ζωή, Θεός φυλάξοι!! Μονάχα οι διπλωμάτες και το Διεθνές δίκαιο.

Εμείς εδώ κάτω, για μνήμη μιλούσαμε, μνημονικό έλεγε η γιαγιά , υπόμνημα διαβάζαμε στην γωνία του χάρτη, αλλά για υπογραφές με χρέη και δανεικά, για καθημερινό σφυροκόπημα με δόσεις ατελείωτες πέντε γενιές μετά, για φοβέρα από ξηρά αέρα και θάλασσα, καμμιά σχέση.
Ποιος πίστευε, ποιος φανταζόταν κάποτε, πως θα ακούγαμε σήμερα την ταπεινή λεξούλα κούρεμα και θα φτερούγιζε η καρδιά μας; Κούρεμα καταθέσεων το πρωί Κούρεμα χρέους το βράδυ, φόβος και οργή τη μια, υποσχόμενη ανάσα και άμυνα στα φουσάτα των Μνημονίων την άλλη. Το κούρεμα της κεφαλής μας ξέραμε εμείς, το κούρεμα με την ψιλή ο αρσενικός πληθυσμός, το κούρεμα σκύλων ο φιλόζωος, άντε…να κουρεύεσαι στη θέση των σημερινών….γαλλικών! Κουρεμένες καταθέσεις κουρεμένες συντάξεις πάντως δεν ονειρευτήκαμε, ας μη μιλήσουμε για τα…σύρριζα! κουρεμένα μικρά ταμεία.
Μονάχα η λέξη προσφορά, τόσο του…συρμού, που στοιχειώνει τις μέρες και τις νύχτες μας ενίοτε, είχε από τα νιάτα της τη βαρύτητα της Λέξης-Λέξης. Προσφορά στον αγώνα, προσφορά στο συνάνθρωπο, προσφορά στις εκκλησιές, προσφορά σε κάτι καλό και υψηλότερο πάντως.
Ότι θα βομβαρδιζόμαστε όμως καθημερινά από συχνότητες, από αφίσες, από διαφημιστικά φυλλάδια στις πόρτες μας για 2 σε 1 ή 3 σε 1 προσφορές στις καταναλωτικές μας ανάγκες, αν είναι ανάγκες τελικά, και ότι θα ξημεροβραδιαζόμαστε να κυνηγάμε και να ψάχνουμε αυτές τις προσφορές από πραγματική ανάγκη του…ταμείου μας πια, και πως η λέξη προσφορά θα γινόταν Λέξη-Λέξη-Λέξη, 3 σε 1 Λέξη, ούτε στον ύπνο μας εφιάλτης…
Και αν οι Λέξεις-Λέξεις Μνημόνιο Κούρεμα και Προσφορά και οι άλλες παρόμοιες, μας…. φορέθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, η φθινοπωρινή και Χειμωνιάτικη κολεξιόν 2016, λανσάρει με φανατισμό τη νέα Λέξη-Λέξη, τη λέξη Ρύθμιση!

Πάγια ρύθμιση, έκτακτη ρύθμιση, με 100 δόσεις ρύθμιση, 60 δόσεις ρύθμιση, 12μηνη ρύθμιση, ρύθμιση για την εφορία, ρύθμιση για τον Ε.Ν.Φ.ΙΑ. ρύθμιση για τη Δ.Ε.Η. τη Δ.Ε.Υ.Α., παλιά και νέα ρύθμιση για τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων για τα χαρούμενα χρωματιστά κόκκινα κίτρινα πράσινα δάνειά μας, μαζί και οι περσινές ρυθμίσεις και μετα-ρ-ρυθμίσεις για όλα τούτα και τα άλλα πολλά…ρυθμιζόμενα, επίσης δημοφιλή!! Εμείς, να ρυθμίσουμε τις ζωές μας και το χρόνο μας πασχίζαμε, να ρυθμίζουμε την ώρα και τους δέκτες μας γνωρίζαμε, πώς στο καλό όμως τώρα, και με ποια Ρύθμιση-Ρύθμιση, όόόόόλοι εμείς οι…..ευτυχείς, οι πανευτυχείς ρυθμιζόμενοι, θα ρυθμίσουμε όόόλες τούτες τις Ρυθμίσεις;
Από-ρ-Ρύθμιση……λένε τα νέα, πως τη λένε τη νέα Λέξη-Λέξη το Χειμώνα του 2016, και…χωρίς καμμιά ρύθμιση- ρύθμιση… βοήθειά μας!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr