Το in2life.gr «πήρε» … τα βουνά της Πελοποννήσου και διάλεξε «με δυσκολία» τα δέκα ωραιότερα χωριουδάκια τους.Ένα από αυτά, το πανέμορφο Γεωργίτσι, το Λακωνικό «μπαλκόνι» του Ταϋγέτου!

Λιθόκτιστα καλντερίμια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, πέτρινα σπιτάκια με καμινάδες που αχνίζουν και χωμάτινα μονοπάτια που καταλήγουν σε μαγεμένα δάση. Οι βουνοπλαγιές της Πελοποννήσου έχουν τη δική τους, χειμωνιάτικη βερσιόν, μαγείας –σχεδόν τόσης όσο και οι παραλίες της. Την ανακαλύπτουμε, σε δέκα υπέροχες στάσεις.
1. Καρύταινα
Γορτυνία, Αρκαδία
2. Στεμνίτσα
Μαίναλο, Αρκαδία
3. Καστάνιτσα
Πάρνωνας, Αρκαδία
4. Λεοντάρι
Ταΰγετος, Αρκαδία
5. Γεωργίτσι
Ταΰγετος, Λακωνία
Φωτό: Periigites.gr

Το λένε και «μπαλκόνι του Ταΰγετου», και όχι άδικα. Κτισμένο σε υψόμετρο που σχεδόν ακουμπά το χιλιόμετρο (970 μέτρα, για να ακριβολογούμε) αγναντεύει από ψηλά τις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου. Τα πέτρινα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές, η δροσερή πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, το υπέροχο κτίριο του σχολείου που κτίστηκε το 1933 και σήμερα στέκει σιωπηλό αξιοθέατο, το καστανοδάσος με τα χωμάτινα μονοπάτια του, και οι περίτεχνες εκκλησίες –κάθε γειτονιά και η δικιά της– κάνουν κάθε βόλτα στο χωριό ενδιαφέρουσα.

6. Ζαχλωρού
Βουραϊκός, Αχαΐα
7. Κοντοβάζαινα
Λάδωνας, Αρκαδία
8. Λαγκάδια
Γορτυνία, Αρκαδία
9. Ανδρίτσαινα
Λύκαιο, Ηλεία
10. Τρίκαλα
Ζήρεια, Κορινθία

Πηγή: http://www.in2life.gr