Ήλιος με δόντια, αραιές νεφώσεις και ισχυρός παγετός πρωί και βράδυ προβλέπονται για το επόμενο τριήμερο από την ΕΜΥ. Μετά τον παγωμένο Βοριά που έκοβε την ανάσα των προηγούμενων ημερών περνάμε σε ηπιότερα καιρικά φαινόμενα παραμονή, ανήμερα αλλά και την επομένη ημέρα των Χριστουγέννων με τον παγετό όμως να είναι παρών πρωί και βράδυ στη Λακωνία.

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ελαφρά βελτιωμένος φαίνεται να είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο των Χριστουγέννων με τον αέρα να κοπάζει, τις παροδικές νεφώσεις να παραμένουν αραιές στην περιοχή μας και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει βαθμιαία ως προς τη μέγιστη τιμή της. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στον παγετό που θα κυριαρχεί και τις επόμενες ημέρες πρωί και βράδυ.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις ημέρες των Χριστουγέννων ν για την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Λακωνία έχει ως εξής:

Για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου προβλέπονται για την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά με βαθμιαία εξασθένιση. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2ο και 10ο C, στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερα.

Για το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων για την περιοχή μας προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ΒΔ 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός πρωί και βράδυ.

Για ανήμερα τα Χριστούγεννα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός ο οποίος μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση με βαθμιαία ανάπτυξη νεφώσεων και ανέμους 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός πρωί και βράδυ.

Για τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογες μεταβολές. Παγετός πρωί και βράδυ.