ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Άστεγη ηλικιωμένη, υπήκοος Ρουμανίας, περιπλανιόταν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στη Μονεμβασία, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Σταθμού Μονεμβασίας. Η άστεγη είχε κατασκηνώσει εκτός πόλης, σε μια πρόχειρα στημένη σκηνή και βέβαια, μέσα στο κρύο. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας, την πλησίασαν για να εξακριβώσουν τα στοιχεία της, αλλά και να της προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια ήταν απαραίτητη.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η άμεση κινητοποίηση τόσο της Αστυνομίας, όσο της Δημοτικής Ενότητας και της Εκκλησίας, αλλά και κατοίκων, ώστε να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ παράλληλα της προσέφεραν τροφή και ρούχα. Παράλληλα της εξασφαλίστηκε η μετακίνηση της, σε προορισμό που ζήτησε και στον οποίο ανέφερε ότι είχε γνωστούς.

Το monemvasianews.gr, που ανέδειξε το θέμα, συγχαίρει τον Διοικητή κ. Νεκτάριο Γαγκά και το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, τον Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Χριστάκο και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, την Ενορία Μονεμβασίας και τον Εφημέριο αυτής π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, καθώς και κάθε κάτοικο ξεχωριστά, που μέσα από ενέργειες και πράξεις έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται επικίνδυνα, δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και το φιλότιμο.