Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Εδώ γίνεται συνάντηση του μεγαλείου και του τραγικού. Εδώ γίνεται η συνάντηση της ανθρωπιάς και της απάνθρωπης αντίληψης για τη ζωή. Εδώ γίνεται η συνάντηση της κοσμοθεωρίας για την ευημερία των λαών και της πραγματικής δυστυχίας των ανθρώπων. Εδώ γίνεται η συνάντηση της φιλοσοφίας και του υλισμού. Εδώ γίνεται η συνάντηση της Ευρώπης και της Ανατολής. Εδώ γίνεται η συνάντηση της Δημοκρατίας και της Αδικίας. Εδώ γίνεται η συνάντηση της του ιδεατού και του εφικτού. Εδώ γίνεται η συνάντηση του αληθινού και του εικονικού.

Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2002 και στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Όπως μαρτυρεί η πραγματικότητα ο ΟΗΕ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να αγγίξει την άκρη του προβλήματος…

Το notospress.gr παρουσιάζει δύο φωτογραφίες που ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις και τις αφιερώνει:

Στον ελληνικό λαό που κάποτε δημιουργούσε τύμβους για χάρη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, ένας τύμβος από σωσίβια ανθρώπων που αναζήτησαν καλύτερη ζωή...

Στον ευρωπαϊκό λαό που «χτίζει» πάνω στα ίχνη του ελληνικού πολιτισμού η επένδυση της κάλπικης αντιγραφής με το ένδυμα που χαρακτηρίζει τον ανθρωπισμό και την … φιλοσοφία της εποχής μας.