Χωρίς τη σωστή σήμανση παραδόθηκε ο δρόμος «Σκούρα – Πυρί» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Λακωνίας. Παραμένουν ακόμη οι πινακίδες που κατευθύνουν τους οδηγούς μέσα από την πόλη της Σπάρτης και όχι από το νέο δρόμο.

ΣΠΑΡΤΗ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροινός διαπιστώνει καθυστέρηση στη σήμανση του νέου οδικού δικτύου.

«Σήμερα παραδόθηκε το έργο: δρόμος «ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ», με το οποίο αποδίδεται στην πόλη της Σπάρτης, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεντρικής και Νότιας Λακωνίας -επιτέλους- μια μεγάλη - εκτός αστικού ιστού- παράκαμψη, έτσι ώστε τα οχήματα να μην διέρχονται μέσα από τη Σπάρτη και την κορεσμένη Εθνική Οδό Σπάρτης - Γυθείου.

Προφανώς, επιλέχθηκε για την παράδοση του δρόμου η σημερινή ημέρα, προπαραμονή Χριστουγέννων, ώστε να εξυπηρετηθούν και να απολαύουν το έργο όλοι αυτοί που θα επισκεφτούν τη Λακωνία και τους τουριστικούς προορισμούς της (Γύθειο, Μάνη, Μονεμβασία, Νεάπολη κ.λπ.).

Το ερώτημα είναι: γιατί στους δυο δρόμους που προσεγγίζουν τη Σπάρτη, δηλαδή από την Εθνική Οδό Τρίπολης → Σπάρτης και από τον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο → Σπάρτη, στην απόληξη αυτών, και αφετηρία της μεγάλης παράκαμψης της Σπάρτης, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες, αντίθετα παραμένουν ακόμη αυτές που κατευθύνουν τους οδηγούς μέσα από την πόλη της Σπάρτης και όχι από το νέο δρόμο;

Και καλά το Δημόσιο είναι δυσκίνητο και άστοχο πολλές φορές. Η Εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο «Λεύκτρο → Σπάρτη» δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως για την παράδοση του δρόμου σήμερα ώστε να προσαρμόσει τις πληροφοριακές πινακίδες της ανάλογα;»