«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ποτέ δεν θα εγκαταλείψει την ομάδα της Σπάρτης» Αυτή είναι η προσδοκία όλων όσων αγαπούν τη Σπάρτη και με ρεαλισμό θέλουν να την δουν να προχωρά και να ξεχωρίσει.

ΣΠΑΡΤΗ. H αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ είναι ένα από τα θέματα που απασχόλησε την κοινή γνώμη της Λακωνίας. Οι αφορμές, οι αιτίες, τα γεγονότα, οι συνέπειες, τα σφάλματα και το κλίμα, δεν είναι εύκολο να τα συνοψίσεις και να τα εξηγήσεις με ασφάλεια.
Ωστόσο, οι ημέρες των εορτών δίνουν την ευκαιρία για ψυχραιμότερη προσέγγιση του θέματος.

Στην υπόθεση αυτή έχουμε κάποια δεδομένα:
- Τους ένθερμους φιλάθλους της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ που την ακολουθούν παντού και ποθούν να την δουν σε μια καλή πορεία. Άνθρωποι που αν και είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με τις ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, κ.α. αγωνιούν και στηρίζουν την πορεία της Σπάρτης.
Ένθερμοι, εκδηλωτικοί, ευέξαπτοι και παρόντες. Έχουν τα χαρακτηριστικά του φιλάθλου λίγο πριν περάσει στην κατάσταση του οπαδού.

- Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που ήρθε για να οδηγήσει την ομάδα της Σπάρτης στις μεγάλες κατηγορίες. Είναι φυσικό λοιπόν να αποτελεί γεγονός αξιοπρόσεκτο που δεν πέρασε απαρατήρητο από το εθνικό ποδοσφαιρικό σύστημα παραγόντων, φιλάθλων και οπαδών. Κι αυτός θερμός και εκδηλωτικός και φυσικά παρών παντί τρόπω.

Όσο λοιπόν δύσκολη είναι η θέση του Σπαρτιάτη φιλάθλου του Ολυμπιακού όταν η μεγάλη του αγάπη έρχεται στη Σπάρτη για το Κύπελλο, άλλο τόσο, και ακόμα περισσότερο, είναι δύσκολη η θέση του μεγαλομετόχου της Σπάρτης και ιδιοκτήτη παράλληλα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.
Όλοι, λοιπόν, συγχωρούνται και όλοι έχουν ελαφρυντικά αρκεί να κατανοούν νωρίς την ιδιαιτερότητα των στιγμών.

Φαίνεται ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί. Φαίνεται ότι οι δεύτερες σκέψεις νικούν τις πρώτες και όλοι ξαναβλέπουν την ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ ως πρωτεύουσα υπόθεση.

Οι «κόκκινοι» φίλαθλοι της Σπάρτης είναι πάντα στην κερκίδα ετοιμοι να βοηθήσουν. Οι παράγοντες και οι χορηγοί της ομάδας επίσης. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα εγκαταλείψει την ομάδα, αντιθέτως θα την στηρίξει όπως εκτιμούν εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά.
Η σημερινή διοίκηση, με ψυχραιμία και προσοχή σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις που είναι κρίσιμες μιας και η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και ενδυνάμωση στο ρόστερ αλλά και στην ψυχολογία.

Είναι η ώρα που όλες οι πλευρές πρέπει να κατανοήσουν ότι η ομάδα δεν είναι «κτήμα» κανενός αλλά δικαίωμα όλων. Όλων εκείνων που με ψυχή αλλά και ρεαλισμό στέκονται έντιμα και δημιουργικά στο πλάι της ομάδας όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.

Θα ήταν άδικο - αν όχι ανόητο - την ώρα που γύρω απο την ομάδα συνεργάστηκαν, για πρώτη φορά τόσο συντονισμένα, οι φίλαθλοι, οι παράγοντες, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η Διοίκηση, να ανακοπεί η πορεία προς το όνειρο...