Το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016 στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης.

ΜΑΝΗ. Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Ξενοδοχείο Kyrimai συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Τα δωμάτιά του αντικρίζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική.

Το συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το Kyrimai δεν είναι μόνο κομψά χτισμένο και ανακαινισμένο με το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών, αλλά διαθέτει επίσης μια μακρά ιστορία. Στέκοντας περήφανα στο λιμάνι του Γερολιμένα από τη δεκαετία του 1870, το συγκρότημα είναι πλούσιο σε Ιστορία, σε αρχεία και αντικείμενα αλλά και σε αναμνηστικά από τις εμπειρίες των ανθρώπων που έμειναν και εργάστηκαν σε αυτό ανά τις δεκαετίες.

Τα κτήρια που συγκροτούν σήμερα το Ξενοδοχείο Kyrimai έχουν ανακαινισθεί από την οικογένεια Κυρίμη με απόλυτη φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση. Χρησιμοποιήθηκαν τα αυθεντικά υλικά, κυρίως ξύλο και πέτρα, και η όλη διαδικασία διεκπεραιώθηκε με σύμφωνα την αρχιτεκτονική και τα μεγέθη του κτηρίου.

Οι βραβεύσεις βέβαια είναι κάτι το σύνηθες για το Kyrimai που έχει επίσης λάβει τις εξής, μεταξύ άλλων, διακρίσεις:
-Καλύτερο Ξενοδοχείο Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016
-Πιο ρομαντικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη 2016
-Καλύτερο Ιστορικό Παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο της Ευρώπης 2013