ΣΠΑΡΤΗ. Άλλο ένα περιστατικό φωτιάς σε κάδο απορριμμάτων από στάχτη που δεν είχε σβήσει εντελώς σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σπάρτη.

Το notospress.gr υπενθυμίζει το μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης στους δημότες και υπογραμμίζει πως είναι αναγκαίο και κρίσιμο να μην πετάμε τη στάχτη στους κάδους απορριμμάτων εάν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει σβήσει εντελώς.

"Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου που χρησιμοποιούν για θερμαντικά σώματα, τζάκια και ξυλόσομπες να μην πετούν στάχτες στους κάδους απορριμμάτων γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στους κάδους, στον μηχανικό εξοπλισμό αποκομιδής απορριμμάτων , στις εγκαταστάσεις που καταλήγουν τα μεταφερόμενα υλικά αλλά και κίνδυνος επιβάρυνσης της υγείας.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, γι΄ αυτό είναι αναγκαίο να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή, ευαισθησία, συνεργασία και υπευθυνότητα, ώστε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την καθαριότητα, την υγιεινή και το περιβάλλον, με σεβασμό στις υποδομές του Δήμου αλλά και στους συνδημότες μας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης"