Xριστουγεννιάτικο τραπέζι στο σπίτι την παραμονή για αγαπημένους φίλους και συγγενείς!

Κάθε Χριστούγεννα το μενού μπορεί έχει ως βασικό πιάτο: Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα και κάστανα!
Αν δεν τρώτε τα σύκα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με χουρμάδες, αφού πρώτα αφαιρέσετε το κουκούτσι.
Πλένουμε το κρέας από την Τσικάκης – Γιαννόπουλος α.ε. Ένα κομμάτι χοιρινό, το κόβουμε σε δύο μεγάλα κομμάτια για να ποτίσει το κρέας από αποξηραμένα φρούτα και να γίνει μέλι!

Αφού το πλένουμε, το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πηρουνιάζουμε αρκετές φορές το κρέας μας. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα αποξηραμένα φρούτα (αν σας αρέσουν οι σταφίδες μπορείτε να σκορπίσετε μερικές μέσα στο φαγητό σας), αφού τα έχουμε κόψει στη μέση. Αργότερα φτιάχνουμε το dressing μου στο multi. Προσθέτουμε τον χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού, λαδάκι, δύο κουταλιές μέλι και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η παχύρευστη σάλτσα μου. Επειτα την περιχύνουμε στη γάστρα.

Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμού, βάζουμε κλειστή τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς (αναλόγως την ισχύ του φούρνου σας) περίπου για τρεις ώρες!

Ενδιάμεσα, ρίχνουμε λίγο νεράκι με το μπρίκι στο φαγητό και γυρνάμε το κρέας για να ψηθεί καλά!
Πραγματικά, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Όπως και τους καλεσμένους σας…