Τα Xριστούγεννα «ξεφούσκωσαν»… Η πόλη βρίσκει πάλι τους γνωστούς ρυθμούς της. Μια ακόμα μεγάλη γιορτή, αυτή των Χριστουγέννων, πέρασε για να αφήσει ό,τι άφησε στον κάθε έναν δημότη αλλά κι επισκέπτη της Σπάρτης.

Ζητάτε επίμονα να σχολιάσουμε όσα ο Δήμος Σπάρτης παρουσίασε και προσέφερε τις ημέρες των εορτών. Ζητάτε επίσης επίμονα να ασκήσουμε κριτική στις επιλογές του Δήμου…
Νομίζω όμως πως οι εποχές πλέον θέλουν εσάς τους ίδιους να σχολιάζετε και να αποτιμάτε την κάθε προσπάθεια…
Παρακολουθώ στο διαδίκτυο τη θέση που παίρνετε για τα πάντα… Γιατί όχι και γι’ αυτό που είδατε εσείς, νιώσατε εσείς, καταλάβατε εσείς…

Μην ξεχνάτε ποτέ, και ειδικά τις γιορτές των Χριστουγέννων την ιστορία του κατασκευαστή παιχνιδιών που αποφάσισε να φτιάξει μια σειρά από στρατιωτάκια.

Πήρε λοιπόν ένα κομμάτι ξύλο από παλέτα και άρχιζε να το ροκανίζει και να προσπαθεί να του δώσει μορφή. Αφού λοιπόν πέρασαν πολλές ημέρες και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό άρχισε να σκέφτεται με τι άλλο υλικό θα μπορούσε να φτιάξει τα μικρά του στρατιωτάκια.

Κάποια μέρα ψάχνοντας στην αποθήκη του εργαστηρίου να βρει ένα εργαλείο έπεσε το μάτι του σε μια παλιά μολυβένια κατσαρόλα της γυναίκας του. Σκέφτηκε να κάνει ένα καλούπι και λιώνοντας την κατσαρόλα να φτιάξει μολυβένια στρατιωτάκια. Έτσι και έγινε.

Αφού έφτιαξε ένα πολύ καλό καλούπι έλιωσε την μολυβένια κατσαρόλα και κατασκεύασε 40 στρατιωτάκια. Μετά έκατσε και τα ζωγράφισε. Έκανε κόκκινες τις στολές τους και μαύρα τα παντελόνια τους και πράσινα τα καπελάκια τους με ένα κόκκινο φτερό.

Το ένα όμως στρατιωτάκι βγήκε από λάθος με ένα πόδι παρόλα αυτά το κουτσό στρατιωτάκι στεκόταν όρθιο όπως τα αλλά που είχαν δυο πόδια.

Ο τεχνίτης ενθουσιασμένος από τους μικρούς στρατιώτες που έφτιαξε, δεν δίστασε, τους αράδιασε στη βιτρίνα του μαγαζιού με τέτοιο τρόπο που έδιναν την εικόνα ενός μικρού στρατού…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr