Συνάντηση για επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων είχαν τα μέλη της Πλειοψηφίας στον Δήμο Σπάρτης. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης κάλεσε τους συνεργάτες του σε συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 4/1/17

ΣΠΑΡΤΗ. Tην πρώτη συνάντηση του 2017 είχε ο Δήμαρχος Σπάρτης και επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» Βαγγέλης Βαλιώτης με τους συνεργάτες του. Το βράδυ της Τετάρτης 4/1/17 τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητες που θέτει η Παράταξη και η Δημοτική Αρχή για το 2017.

Το Ξενία, η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων και η Πεζοδρόμηση του Κέντρου της πόλης είναι κύρια ζητήματα που θα τεθούν σε προτεραιότητα. Ωστόσο σε ότι αφορά τόσο στην Πεζοδρόμηση όσο και στα Στερεά Απόβλητα ο Δήμαρχος φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα. Ειδικά για την Πεζοδρόμηση εκτιμά πως υπάρχουν δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Αναφορικά με τη δημιουργία νέου Μουσείου στη Σπάρτη υπάρχει πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία έως και απογοήτευση σε βαθμό που να ανοίγει συζήτηση για υποστήριξη, βελτίωση ίσως και επέκταση του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην συνάντηση συνεργασίας προέκυψε κι ένα νέο στοιχείο που έχει να κάνει με την καλύτερη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας όπου από σήμερα τίθεται επικεφαλής αιρετός ο Θεόδωρος Τσαγκαρούλης.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν είτε σε πολιτικά , είτε, κυρίως σε διαδικαστικά και πρακτικά θέματα που πρέπει να λυθούν ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του Δήμου όπως είναι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδημαρχίες, η σύνθεση των ΔΣ των Νομικών Προσώπων και η σύνθεση των Δ.Σ. των Επιτροπών.

Θυμίζουμε ότι η Παράταξη του κ. Βαλιώτη διεκδίκησε την εξουσία με στόχο «να σπάσει η απομόνωση του δήμου και να επικρατήσει αξιοκρατία, σωστή διαχείριση, διαφάνεια» αρχές από τις οποίες ο Δήμαρχος δεν θέλει να απομακρυνθεί.