Επικεφαλής τομέα ασφαλείας αμερικανικής εταιρείας ασφαλείας του διαδικτύου προβλέπει πως κυβερνοεπίθεση θα «ρίξει» το διαδίκτυο για τουλάχιστον ένα 24ωρο την επόμενη χρονιά.

Κάποια στιγμή μέσα στο 2017, το ίντερνετ θα «πέσει» για τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα τουλάχιστον με όσα προβλέπει η αμερικανική εταιρία ασφαλείας διαδικτύου LogRhythm.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της εταιρείας Τζέιμς Κάρντερ εκτίμησε πως οι χάκερς έχουν δυναμώσει πολύ αφού δοκιμάστηκαν εξαιρετικά μέσα στο 2016. «Δοκίμαζαν «πυραύλους» μέσα στον ωκεανό. Είδαμε τις μεγάλες επιθέσεις DDos πριν από μερικούς μόλις μήνες. Η επίθεση αυτή έριξε ιστοσελίδες όπως το Twitter και το Spotify για αρκετές ώρες… Ήταν στην πραγματικότητα μόνο δοκιμές! Εάν μπορείς να αποδείξεις ότι μπορείς να ρίξεις μεγάλες ιστοσελίδες και ένα «καλό κομμάτι» του αμερικανικού διαδικτύου για μερικές ώρες τότε ένα 24ωρο μπλακ άουτ μοιάζει αρκετά απλό».

Ο Τζέιμς Κάρντερ υπογράμμισε πως δεν μιλά για μια απλή κυβερνοεπίθεση που δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα για μερικές ώρες. «Το 2017, θα δούμε κάπου, κάποια στιγμή μια μεγάλη επίθεση», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εάν πέσει το διαδίκτυο, τότε οι αγορές θα βυθιστούν».

Στην ίδια συνέντευξη άλλωστε ο Κάρντερ υποστήριξε πως το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων κατά τη διάρκεια του 2017 θα γίνει ακόμα πιο έντονο με αποτέλεσμα να πλήξει σοβαρά τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ.

Πηγή: msn.gr