Για πρώτη φορά στη Σπάρτη τα Θεοφάνεια ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος

ΣΠΑΡΤΗ. Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Σπάρτης.

Αρχικά τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν οι δύο εφημέριοι του Ναού και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εν συνεχεία, στην εξέδρα που είχε στηθεί στον σολέα του Ναού, τελέσθηκε από τον K. Eυστάθιο ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά στα τριανταεπτά χρόνια της αρχιερατείας του που προέστη της θρησκευτικής τελετής των Θεοφανείων στη Σπάρτη, αφού είχε καθιερώσει να βρίσκεται την ημέρα αυτή στην κωμόπολη της Νεαπόλεως.

Ωστόσο φέτος λόγω ενός κρυολογήματος, που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες, δεν ήταν δυνατή η παρουσία του εκεί, θέλησε, όμως, να εορτάσει μαζί με τον ευσεβή λαό της Σπάρτης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με τον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ενώ ευχήθηκε το νέο χρόνο να έχουμε ανοικτές τις καρδιές μας ώστε να δεχθούμε τη Θεία Φώτιση.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, οι πιστοί έλαβαν τον αγιασμό, ο οποίος, σύμφωνα με την Εκκλησιαστική παράδοση, συντελεί στον Φωτισμό και την προστασία από κάθε κακό.

Πηγή: imms.gr